misto.zp.ua

Важка фізична праця, безпека у роботі і падіння платежів: Місто для людей в Дніпрорудному про сучасні реаліі

Важка фізична праця, безпека у роботі і падіння платежів: Місто для людей в Дніпрорудному про сучасні реаліі

В Дніпрорудному прибирання підіздів не входить в тариф послуги управління. Але зараз виконується все одно, адже стоїть питання про найдорожче - здоровя та безпеку жителів міста.

Період карантину в Україні триває. Сьогодні більшість мешканців багатоквартирних будинків адаптувалися до змін та стараються дотримуватись рекомендацій МОЗ. Цих правил притримується і керуюча компанія “Місто для людей”, яка сьогодні стоїть на варті чистоти багатоквартирних будинків, а саме: проводить повномасштабну дезінфекцію. Однак, час іде, крім клінігу компанія турбується про посилену роботу аварійної бригади, виконує критичні заявки, але всі ці заходи можуть стати обмеженими у зв'язку з різким падінням рівня платежів. 

Ще на початку карантину Міністерство соціального захисту запевнило українців - пеня та штрафні санкції за заборгованість за комунальні послуги нараховуватись не будуть, а послуги будуть надаватися у звичному режимі та об'ємі. Хоча ніяких заяв щодо припинення оплати не було, українці сприйняли це саме так. 

Тенденція падіння рівня оплат спостерігається у багатьох містах країни. Якщо платежі падали, у комунального підприємства колись була можливість отримати дотацію з міського бюджету. Проте зараз такої можливості вони не мають. Всі співвласники несуть відповідальність за своє майно самостійно, а комунальники вимушені працювати у посиленому режимі. Зростає навантаження на комунікації, що призводить до збільшення кількості аварійних викликів. 

Керуюча компанія “Місто для людей” є найбільшою керуючою компанією України,  як працює у 14 містах, зокрема в Дніпрорудному. Через карантин рівень платежів впав по місту впав на 10%, а в квітні очікується чергове падіння

  • Ми побачили падіння ще у березні - відсоток оплат знизився на 10 %. У той же час, у зв'язку з карантином у наших фахівців, зокрема операторів з клінінгу, збільшились об'єми роботи через дезінфекцію багатоквартирних будинків. Ми розуміли відповідальність покладену на нас, тому розпочали необхідні заходи одними з перших. Ми перевели у віддалений режим роботи офіс керуючої компанії, зменшили об'єми роботи на деякі відділи, щоб мати можливість зекономити на фонді заробітної плати, тим самим забезпечити своєчасну оплату фахівцям, які сьогодні стоять на сторожі порядку житлового фонду, - зазначив генеральний директор керуючої компанії “Місто для людей” в Дніпрорудному Анатолій Биценко. 

Розглянемо кілька прикладів. У місті Львів платежі комунальним підприємствам знизились до 56%. Електроенергія, вивіз побутових відходів, обслуговування ліфтів тощо - рівень сплат не покриває всіх витрат на обслуговування та заробітні плати. Так міська влада розмістила на багатоквартирних будинках оголошення щодо необхідності вчасної оплати послуг. 

Столиця України - місто Київ, також потерпає від низького рівня оплати, зокрема за послугу теплопостачання та гарячу воду. Ця послуга - одна з найдорожчих.  Рівень платежів “Київтеплоенерго” впав на 20%. Левова частка тарифу - це оплата за спожитий газ. За неоплату при наявній заборгованості (згідно урядової постанови) “Нафтогаз” має право припинити постачання. У такому разі столиця України може залишитись без опалення та без гарячої води. 

Південь України - місто Миколаїв, також зіштовхнулось з проблемою низького рівня оплат, зокрема на послугу водопостачання. Як зазначають у “Миколаївводоканал” платежі впали з 95 до 60%. 

Які об'єми роботи на сьогодні стоять перед керуючої компанії “Місто для людей” в Дніпрорудному? Сьогодні в управлінні керуючої компанії в Дніпрорудному близько 60 будинків - це близько 200 під'їздів. За частиною будинків закріплено певного оператора клінінгу (двірника), частину - обслуговують мобільні бригади операторів у складі 4-5 фахівців. Один фахівець самостійно дезінфікує на день 5 будинків, мобільна бригада - від 5 до 40.

Один фахівець в середньому на день дезінфікує 8-12 під'їздів. Переходи між будинками, походи за дезинфікуючим розчином - це мінімум 1,5 -2 км на день. На 1 під'їзд необхідно близько 7-10 літрів дезинфікуючого розчину (1 пульверизатор - 2 літри розчину, наступні рази - необхідно перезаправляти), загалом на день - це 80-120 літрів розчину на 1 фахівця!

Варто зазначити, що В Дніпрорудному прибирання підіздів не входить в тариф послуги управління. Але зараз виконується все одно, адже стоїть питання про найдорожче - здоровя та безпеку жителів міста.

.1.

.1.1

  • Небачене навантаження на операторів з клінінгу, забезпечення безперебійної роботи аварійної бригади, та, звісно, своєчасна оплата праці  - все це пріоритетні задачі. Однак крім них, ми ще маємо зобов'язання перед постачальником електроенергії ПАТ “Запоріжжяобленерго”. Без цієї  оплати будинки можуть залишитись без освітлення місць загального користування. Ми розуміємо реалії, однак сподіваємось, що наші клієнти розуміють не лише відповідальність покладену нас, а те, що виконання наших зобов'язань напряму залежить від сплати за послугу. Карантин - випробування і для нас, і для наших клієнтів. - зазначив Анатолій Биценко. 

Тож, щоб не залишитися без води, світла у місцях загального користування та не потонути власному смітті, просимо вас вчасно сплачувати комуналку. Це не примха, а відповідальність кожного мешканця. Саме тому співробітники керуючої компанії долучилися до всеукраїнського флеш-мобу, щоб закликати мешканців оплачувати послугу. Адже, як можна судити із існуючих тенденцій, відсоток оплат може ще знизитися, і якщо зменшення оплат стане критичним, це може призвести до скорочення об‘єму послуг, котрі є життєвоважливими.

2...

Місто для людей Дніпрорудне


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в