misto.zp.ua

Керуюча компанія «Місто для людей» назвала найбільших боржників

Керуюча компанія «Місто для людей» назвала найбільших боржників

Заборгованість за сплату послуг утримання будинку — проблема, яка була у «ЖЕКів», а тепер — лягла на плечі керуючої компанії «Місто для людей» у Дніпрорудному. Однак, якщо заборгованість перед комунальним підприємством не впливала на те, буде чи не буде воно виконувати роботи, оскільки є можливість отримати дотації з міського бюджету, то для керуючих компаній такі можливості не передбачені.

Заборгованість на багатоквартирних будинках не дозволяє виконувати поточний ремонт у потрібних об’ємах. В гірших випадках – призводить до заборгованості компанії перед постачальником електроенергії, відповідно будинок може залишиться без освітлення місць загального користування, роботи ліфтів, а також роботи підкачуючих насосів.

До компанії надходить багато звернень, заявок на виконання робіт з поточного ремонту конструктивних елементів, інженерних мереж трубопроводів. Багато заявників зазначають, що сумлінно сплачують за послугу, але чомусь не бачать результатів роботи компанії. Важливо розуміти, що багатоквартирний будинок – це спільне майно співвласників і кожен з них має виконувати свої зобов’язання, щоб питання виконання робіт вирішувались оперативно та якісно. Поточний ремонт будинку – накопичувальна стаття тарифу, яка складає близько 30% від суми сплати за послугу управління багатоквартирним будинком, а не кожною окремою квартирою.

Таким чином, якщо ви сплачуєте за послугу, ще не факт, що ваш будинок не є боржником. Як приклад: ТОП-5 будинків з найбільшою заборгованістю за послугу управління (станом на 1.11.2019)

Центральна, 8:      46 139,38;
Героїв праці, 15:   38 673, 22;
Центральна, 6:      29 704, 51;
Шахтарська, 4:      14 470,02;
Центральна, 12:    11 634,83.

Слід зазначити, що за даними будинками є заборгованість не лише за послугу управління, а й за споживання електроенергії. Дані будинки – колишні гуртожитки. Якщо у звичайному багатоквартирному будинку загальнобудинковий прилад обліку рахує витрати електроенергії лише у місцях загального користування, то у цих будинках – нараховує і на використання електроенергії самими мешканцями у їх квартирах, які компанія не має сплачувати.

Поквартирні прилади обліку електроенергії у цих будинках або відсутні, або є, однак вони не опломбовані співробітниками ПАТ «Запоріжжяобленерго», а отже є фактично незаконними. Всі витрати на електроенергію, яку використовують мешканці, лягають на загальнобудинковий прилад обліку, відповідно – на витрати керуючої компанії. Станом на 1.11.2019 сума заборгованості склала більше 300 тисяч гривень.

Щоб кожен клієнт мав інформацію щодо сплат у будинку й, відповідно, мав розуміння щодо ситуації з оплатою послуги без звернень до Центру обслуговування клієнтів і офісу керуючої компанії, ми починаємо системну роботу по інформуванню.

Найпростіший і найшвидший спосіб дізнатись про наявність боргів – зайти на сайт керуючої компанії «Місто для людей».

Крім того, відповідну інформацію можна отримати у Центрі обслуговування клієнтів компанії або звернутися у повідомленні на офіційну сторінку керуючої компанії у соціальній мережі Facebook.

Інформаційна довідка

«Місто для людей» — найбільша керуюча компанія України, яка була створена на основі досвіду європейських управляючих компаній. Зараз МДЛ щодня обслуговує понад 200 000

клієнтів і керує понад 9 мільйонами квадратних метрів житлової площі. Компанія є лідером ринку ЖКГ послуг. Більше інформації за посиланням: https://mdl.com.ua

!Днепрорудное

Місто для людей Дніпрорудне


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в