misto.zp.ua

Як морський прикордонник шеф-кухарем став

Як морський прикордонник шеф-кухарем став

На цього кремезного чоловіка, зріст якого складає 1 м 91 см, заглядається чи не кожна жінка, а чоловіки заздрять, мовляв, наділив же Бог такими формами! Проте його це не хвилює, оскільки головне у його житті – міцна і дружня родина, а також робота, яку любить понад усе. А працює герой нашої розповіді – Олег Анатолійович Близнюк (на фото) шеф-кухарем ресторану «Лідія», що в місті Гуляйполі.

Потяг до кулінарії Олег мав ще з дитинства. До цього часу він добре пам’ятає свіжозварений борщ та хліб з домашньої печі, який так смачно вміла готувати тільки його бабуся Варя. Вмів порадувати смачненьким і батько Олега, у якого виходили чудові «курчата табака» на виноградних паличках. Тож це від бабусі і тата перейняв Олег хист до поварської справи. А першою стравою, яку приготував, був український борщ. І це у віці 14 років!

Кажуть, що на все воля Божа. Так і нашому герою зірки ще тоді пророкували стати кухарем. Військову службу проходив у морській частині прикордонних військ на острові Шикотан (Курили). Понад усе любив Олег куховарити, тому і у далекому краї підміняв на судні кока.

– Мої враження та спогади від служби залишилися на все життя, – згадує з посмішкою Олег. – Для кожного моряка і тоді, і зараз є гордістю пройти північний морський шлях. Що це таке? Наш екіпаж, на якому знаходилося 50 чоловік, повинен був пройти (звичайно, за криголамом) від Атлантичного океану поблизу Скандинавського півострова, виходячи в Північний Льодовитий океан, через Берингову протоку – в Тихий океан до Курильських островів. Пригадую, що батько пишався цим. У нас вдома висіла карта, на якій він відмічав кожен «морський» крок свого сина. Для мене то була гарна нагода побачити білих ведмедів, північне сяйво. Повертаючися звідти, я привіз мамі капці зі шкіри тюленя.

Хоча у родині Близнюків виховувалося двоє хлопців, проте кожен з них обрав різний спосіб життя. Якщо старший брат Олег за спеціальністю технік-технолог приготування їжі, то молодший – Едуард – оперуповноважений районного відділу міліції, а нині ветеран правоохоронних органів.

Пишається Олег своїми кулінарними здібностями, до цього і 18-річного сина Богдана привчив, який часом балує своїх друзів-студентів (навчається Богдан в медичному університеті) чимось смачненьким, тому відверто і з гордістю зізнається, що він – син кухаря!

На досягнутому Олег Близнюк не зупиняється, а постійно в пошуку чогось новенького та смачненького. Інколи робить зауваження і власній дружині з приводу смакових якостей якого-небудь блюда. А як ви хотіли? Вразити вишуканістю приготованих страв самого Президента Віктора Януковича, коли той вперше приїздив до нашого міста, це вже престижно і заслуговує на похвалу!

Тетяна ВЕЛИКА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Александр Андрущенко – редактор газеты НадеждаГазета Запорожского областного совета ветеранов «Надежда» – популярное издание. Нет такого района в нашей области, где бы сотни, а то и тысячи людей не выписывали бы ее. Газета – Лидер в нашей области по числу подписчиков.
Журналисты нашего издания стараются выбирать для материалов темы, которые вызывают у читателе подлинный интерес. И в то же время не скатываются к поискам дешевых сенсаций. Материалы должны быть написаны простым, ясным языком и понятны всем, считают сотрудники редакции.
В «Надежде» становится все больше интересных материалов и даже целых страниц. Не прошло и года с тех пор, как она стала толще на четыре полосы. Многие уже привыкли к таким из них, как «Полезные советы», «Ориентир», «Жизнь», «Переключая каналы». Все публикуемые данные многократно проверяются и перепроверяются. Каждое написанное слово как бы взвешивается на весах правдивости, четкой логики и здравого смысла. «Надежда» старается в ситуациях в той или иной степени спорных предоставлять слово сторонам, ведущим дискуссию. Газета часто возвращается к поднятым темам и событиям, дает возможность высказаться всем заинтересованным лицам.
«Надежда» и впредь будет держать руку на пульсе жизни нашего региона. Она и впредь останется настоящим другом, добрым советчиком и умным собеседником всех своих подлинных друзей.

Александр АНДРУЩЕНКО,
редактор газеты «Надежда», член Запорожского областного совета ветеранов.

Контакты

Учредитель:
Запорожская областная организация ветеранов Украины
Издатель:
Рекламное агентство «МВ – плюс»
Генеральный директор:
Надежда Самсоненко
Адрес:
72312, г. Мелитополь, ул. К. Маркса, 1-А
Наши телефоны:
8 (292) 69-4-29, 67-9-98
Веб-сайт:
www.mv.org.ua
E-mail:
andru@mv.org.ua
nadegda@mv.org.ua

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |