misto.zp.ua

Святковий подарунок педагогам – театральна вистава

37
Святковий подарунок педагогам – театральна вистава

Традиційно у першу неділю жовтня педагоги отримували привітання з професійним святом – Днем вчителя. Вітаючи освітян Василівського, Оріхівського, Кам’янсько-Дніпровського, Великобілозерського районів та міста Енергодара, народний депутат Володимир Бандуров зробив для них приємний подарунок – поїздку до Запорізького академічного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара, на виставу «Кайдашева сім’я» за мотивами повісті Івана Нечуй-Левицького. Поїздка до обласного центру на спектакль відбулася минулої суботи, 13 жовтня. Виставу переглянули 125 працівників системи освіти з усіх районів 79-го округу.

Депутат запросив до театру не лише вчителів загальноосвітніх шкіл, а й вихователів дитсадків з міст та сіл свого округу. Переважно це були жінки, для яких поїздка до Запоріжжя стала не лише можливістю долучитися до високого мистецтва, а й нагодою гарно вбратися, поспілкуватися між собою, зробити на фоні театру фото на згадку. Тож настрій у глядачок був піднесений.

Та й сама вистава за тематикою є близькою кожному. І хоча повість  Нечуя-Левицького була написана  понад сто років тому, та чи знайдуться сьогодні люди, байдужі до родинних пристрастей? Яскравий сюжет повісті у втіленні талановитих майстрів магарівської сцени перевершив сподівання найвибагливіших театралів.

Після закінчення вистави педагоги поділилися своїми враженнями та скористалися нагодою передати Володимиру Бандурову щиру подяку за цю поїздку. Як зізналися більшість вчителів, нагода побувати у театрі випадає їм дуже рідко. Більшість часу займають педагогічна діяльність та сімейні клопоти. Та й їхати самостійно до обласного центру, а потім повертатися вночі після спектаклю – не кожному під силу. А депутат так зручно організував поїздку, що комфортабельні автобуси і забрали глядачок із кожного міста чи села, і туди ж підвезли після вистави.

- Ми з колегами давно мріяли про такий захід, і до того ж у такій компанії, –  говорить Наталія Ясинська, представник освітян із Енергодару. - Тож ми дуже вдячні Володимиру Володимировичу за цей прекрасний вечір! Нас приїхало 25 освітян. Є і вчителі початкової школи, і вихователі закладів дошкільної освіти, є і з позашкільних закладів – всі ланки системи освіти Енергодару. Ми отримали велику насолоду від вистави, від талановитого втілення всім знайомого сюжету. Сподіваюсь, що це не остання така цікава поїздка.

- Вистава нам дуже сподобалась, – додає Ольга Малахова, педагог з Енергодару. - Ми побачили історію Кайдашевої сім’ї у трішечки іншій інтерпретації, ніж ми, вчителі української мови та літератури, зазвичай трактуємо на уроках. Тож спектакль для нас був не лише цікавим, а й корисним, бо дозволив подивитися на цю повість ще й під таким кутом зору. Все сьогодні було на дуже високому рівні. За таку чудову атмосферу, за те, що ми разом, за те, що нас шанують, велике спасибі Володимиру Володимировичу!

- Мені дуже запали в душу слова, які пролунали на початку вистави, – ділиться враженнями і Світлана Бабаніна, методист дошкільного закладу №6 «Струмочок» міста Дніпрорудного. - Про те, що ми часто в житті відволікаємось на метушню, забуваємо про душу, про Бога. І це дуже актуально для нашого часу. Гарні актори, прекрасна хореографія, продумані образи, сподобався також музичний супровід. Я вже не вперше у театрі Магара, але мріяла побачити саме «Кайдашеву сім’ю». І ось таки випала щаслива нагода, що наш депутат Володимир Бандуров запросив вчителів саме на цю виставу. Величезне йому спасибі! Це прекрасна ініціатива, сподіваюся, такі поїздки будуть організовуватися й надалі. Наше містечко невелике, театру у нас немає. Виїзд за межі міста, культурний відпочинок – це прекрасна нагода відпочити душею!  

Після спектаклю вчителів ще й шампанським та цукерками пригостили, адже поїздка до театру – то був святковий подарунок. Адже серед педагогічних буднів свята випадають вкрай рідко.

Олег Коротич


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в