misto.zp.ua

Earth Hour – з 20:30 до 21:30

 

Година Землі (англ. Earth Hour) — міжнародна подія, започаткована WWF (World Wide Fund for Nature, Всесвітнім фондом природи), котра проводиться останньої суботи березня, і закликає вимкнути необов’язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем планети. Вперше подія була організована Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році, та отримала світову підтримку у 2008.

2007

Акція була проведена в австралійському місті Сідней 31 березня 2007 року. 2,2 мільйонів мешканців Сіднея та 2 100 компаній одночасно вимкнули світло на одну годину. В результаті чого енерговитрати міста зменшилися на 10,2 % в годину — це еквівалентно тому, ніби на дорогах стало б на 48 000 машин менше.

2008

Акцію підтримали 35 провідних міст та понад 400 інших. Визначні пам’ятки всього світу залишились без електрики, серед них Empire State Building (Нью-Йорк), Sears Tower (Чикаго), Golden Gate Bridge (Сан-Франциско), Bank of America Plaza (Атланта), Sydney Opera House (Сідней, Австралія), Ват Арун (Бангкок, Таїланд), Колізей (Рим, Італія), Королівський палац (Стокгольм, Швеція), Лондонський City Hall (Англія), Space Needle (Сієтл), CN Tower (Торонто, Канада).

Відповідно до онлайн-опитування Zogby International, 36 мільйонів людей взяли участь у Годині Землі 2008. Опитування також показало 4-відсотковий зріст зацікавлення питаннями навколишнього середовища та зміни клімату.

2009

28 березня 2009 о 20:30 Київ, Одеса та Рівне, як і близько 700 міст світу відключили світло на одну годину.
“Дуже важливо, щоб Київ взяв участь у Годині Землі 2009 і виступив символом приєднання України до акції і до світової спільноти. Крім того, вся увага українців зосереджена на столиці, яка своїм прикладом може залучити інші міста країни до всесвітньої акції “, — прокоментував Андреас Бекмен, зам. директора Дунай-Карпатської програми WWF.

Кількість країн-учасниць акції досягла 88, міст — більше 1,4 тисяч. Україна в цьому році офіційно приєдналася до ініціативи «Година Землі».

2010

Екологічна акція «Година Землі» 27 березня 2010 року стала наймасштабнішою за всю історію свого існування. В ній взяли участь близько мільярда чоловік по всьому світу зі 120 країн, з них близько мільйона — українці.

На знак солідарності було відключено підсвічування великих пірамід в Єгипті, Ейфелевій вежі в Парижі, Забороненого міста в Китаї, Ермітажу в Санкт-Петербурзі, будівлі МДУ в Москві. В пітьму занурився Мангеттен і знаменитий собор Барселони«Саграда Фамійя», творіння архітектора Гауді.

2011

Брали учать в акції — найвищий хмарочос у світі — «Бурдж Халіфа» (Дубай, ОАЕ), а також десятки інших відомих світових будівель: Таймс-Сквер (Нью-Йорк, США), статуя Христа Спасителя (Ріо-де-Жанейро, Бразилія), найбільше колесо огляду у світі «Лондонське око» (Лондон, Велика Британія), Ейфелева вежа (Париж, Франція), монумент «Брама Індії» (Делі, Індія).

2012

Акція «Година Землі» 2012 року стане вже шостою за ліком, в Україні її підтримує підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

2013

У 2013 році акція «Година Землі» відбулась на тиждень раніше: не в останню суботу березня (30 числа), а в передостанню (23 березня). Це пов’язано з тим, що багато країн в ніч з 30 на 31 березня перевели годинник на літній час, а також на 30 березня 2013 року випала Велика Субота (Західне християнство).
Акція проходила під девізом «Твій хід — мій хід: Кинь виклик світу, щоб врятувати Планету!»

2015

Година Землі в світі знову повернулася до первісної теми «Зміна клімату». Основний заклик всесвітньої кампанії цього року: «Change climate change» («Зміни зміну клімату»). Цього року кампанія обіцяє бути ще більш масштабнішою — вже підтвердили участь 172 країни та території по всьому світі.

В Україні акція пройшла під девізом «Вмикай свою силу!» — так організатори вирішили підкреслити, що кожна людина має можливість поліпшити світ, допомогти природі своїми щоденними діями.

До ініціативи приєдналися 50 українських міст, а «без світла» лишились такі відомі пам’ятки по всій Україні як Луцький замок, Обласний музично-драматичний театр ім. М. Куліша у Херсоні, телевежа на Високому замку у Львові, Свято-Благовіщенський собор у Харкові, Приморський бульвар в Одесі, найвища будівля Києва — ТРЦ Gulliver, та багато інших.

2016

У 2016 році Година Землі в Україні запустила Естафету добрих справ — інтернет флешмоб, який підтримали десятки відомих українців (Єгор Крутоголов, Андрій Куликов, Василь Вірастюк, Ігор Кондратюк, Марина Поплавська, Микита Добринін, Тетяна Бобрикова, Світлана Павелецька, Дмитро Шуров та ін.). Вони протягом місяця викладають свої відео на сторінки Години Землі в соцмережах із хештеґом #estafeta_dobra.

2017

У 2017 році Година Землі пройшла 25 березня в 20:30 за місцевим часом[11]. Акція цього року стала рекордною за кількістю учасників — до неї приєдналися більше 184 країн світу (на 6 більше, ніж у 2016 році).

2018

Тема кампанії – Connect Earth (Установи контакт із Землею).  Як зазначає WWF, в Україні до акції офіційно приєдналися більше 70 міст. 24 березня в Києві ввечері вимкнули світло на станції метро “Золоті ворота”, на монументі “Батьківщина-Мати”, а також в будівлях окремих готелів і підприємств. Світло на об’єктах культури вимкнули в країнах Європи, Австралії, Японії, Сінгапурі та Індонезії.

2019

В Україні акція розпочнеться о 20:30. До неї вже офіційно приєдналися Київ (Подільська РДА), Дніпро, Херсон, Вінниця, Маріуполь та інші населені пункти, в яких вимкнуть зайве освітлення відомих на всю країну закладів і місць відпочинку, а також проведуть символічні заходи і флешмоби на вулицях і площах.

У Києві на честь всесвітньої акції відбудеться спільний захід WWF Україна і Svitlo Concert – концерт «Музика Землі». Музиканти зіграють класичну музику при свічках у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6). Початок концерту о 20:00.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в