misto.zp.ua

10 вaжливих фраз, якi я не сказала своїй дитині перед школою. А дaремно!

10 вaжливих фраз, якi я не сказала своїй дитині перед школою. А дaремно!

10 фраз, які я не сказала своїй дитині перед школою. А даремно!

1. Не біжи за хорошими оцінками

Ніякої цінності в них немає. Ти ставиш собі планку сам, внутрішньо, а не рядком оцінок в журналі.

2. Ти не зобов’язана ні з ким дружити, досить бути привітною

Так, книжки про шкільну дружбу – прекрасні. Але може так статися, що «твоєї» людини в цьому колективі просто немає. Не засмучуйся, все попереду!

3. У школі вже немає «милих діток»

Ти потрапляєш в колектив, в якому зібралися вже повноцінні, хоча і все ще маленькі особистості. Колектив цей пройде майже повним складом 11 шкільних років. І сильні особистості відчують це відразу. З першого дня почнеться вибудовування стосунків.

4. Не вступай у цькування

Якщо в колективі склалася така ситуація – не будь в складі стада, яке топче ногами того, хто слабший. І розкажи про цю ситуацію мені. Я знайду правильного дорослого в школі, щоб її викорінити.

5. Ніхто не може сміятися над тобою і принижувати. Особливо учитель

Ось наша вчителька в молодших класах вважала себе спадкоємицею Петросяна і дуже любила прилюдне висміювання помилок, і взагалі прилюдне висміювання. Так ось це – неправильно!

6. Учитель – НЕ беззаперечний авторитет

При всій повазі до місії вчителя, я на своєму віці бачила настільки неприємних по-людськи, жopстоких, ображених на життя, слабких, дурних – різних – вчителів, що ніколи і ні за що не сказала б своїй дитині «учитель завжди правий». Це не так.

Буває, що вчитель помиляється. Але, можливо, він прекрасна людина, здатна бути Вчителем з великої літери, і саме він першим прийде тобі на допомогу в скрутній ситуації. Придивимося по ходу навчання, не переживай.

7. Ти маленька, але це не означає, що з тобою можна робити все, що завгодно

Якщо ти не хочеш їсти під час шкільного сніданку – ти маєш на це право. Якщо ти хочеш в туалет – ти можеш вийти, попередивши вчителя. Вимагай до себе поваги, а й інших поважай.

8. Тобі не можуть погрожувати

«Зламаю твій телефон». «Заберу і не віддам». «Прибери волосся, бо я тобі його відріжу ». Ось це все – це нехай говорять не тобі, а мені. А вже я знайду, що відповісти, повір мені. А ти сиди, слухай і мотай на вус.

9. Тебе не можуть не пустити на заняття. Навіть якщо ти забула змінний одяг

Навіть якщо спідниця у тебе не того відтінку і фасону, який би хотів бачити учитель. Твоє право вчитися закріплено в Конституції. Можеш з висоти твого метра з кепкою важкувато демонструвати здатність захищати свої права. Але спеціально бунтувати, звичайно, не варто. А якщо вже так сталося, і одяг забула, то сміливо захищай своє право вчитися в помитому вуличному взутті. Тому що чужу працю треба поважати – підлога повинна залишатися чистою.

10. У будь-якій ситуації знай – у тебе є захист. Цей захист – я

Ти можеш подзвонити мені в будь-який момент і розповісти мені все, що завгодно. І я допоможу тобі вирішити будь-яку скрутну ситуацію. Як Бетмен або Карлсон. Я поруч!


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в