misto.zp.ua

Головне завдання - ЗБЕРЕГТИ ЖИТЛО

Головне завдання нашої команди - це зберегти житло, тому що нове не будується: інтервю з керівником виробничого відділу напередодні Дня працівників сфери ЖКГ

21 березня працівники житлово-комунального господарства і побутового обслуговування Василівського району разом зі своїми колегами по всій Україні відзначатимуть своє професійне свято. Будинок - це важлива частина життя будь-якої людини, і завжди хочеться, щоб наші під'їзди, двори і вулиці були комфортними і чистими. Ця щоденна кропітка праця покладена на працівників зі сфери житлово-комунального господарства. 

Напередодні свята ми поспілкувалися з директором Енергодарської та Дніпрорудненської філії ТОВ “Єврокомунсервіс” Русланом Безгодько. Пан Руслан віддав улюбленій професії двадцять років  і пройшов повний трудовий шлях від звичайного робочого до керівника.

У сфері ЖКГ я вже майже 20 років - це вік життєвої зрілості. Так, свій трудовий шлях я розпочав у 2001 році зі звичайного робочого штукатура другого розряду. А далі - це етапи становлення у царині житлово-комунального господарства. На собі відчув як воно бути озеленювачем, монтажником, слюсарем -сантехніком, майстром з ремонту та обслуговування теплових мереж. Після чого зайняв посаду керівника виробничого відділу в ТОВ «Єврокомунсервіс», яка надає послуги керуючій компанії “Місто для людей” в Енергодарі та Дніпрорудному. Тож, мені як керівнику, добре відомі тонкощі роботи в сфері ЖКГ.

Головне завдання нашої команди - це зберегти житло, тому що нове не будується. Ми міняємо каналізацію, міняємо труби центрального опалення,  проводимо планові ремонти, закриваємо аварійні ситуації. Ми дуже стараємося і хочемо, щоб люди були задоволені.

В цьому році Енергодару й Дніпрорудному виповнюється 51 рік. Прекрасна дата для історії, але вже ніяк для житлового фонду. На жаль, комунікації всіх будинків давно вже вичерпали свої ресурси. На сьогодні всі вони потребують капітальних ремонтів інженерних мереж, покрівель та електричної системи. Усунення пошкоджень внутрішньобудинкових інженерних мереж, заміна зношених ділянок труб гарячої та холодної води, теплопостачання, патрубків, вентилів, засувок - досить витратний захід. З огляду на стан житлового фонду в Україні, а також той факт, що багато будинків не бачили капітальних ремонтів понад 60 років, виконати в один момент заміну всіх зношених комунікацій виходячи з наявного тарифу просто нереально. При цьому в обов'язки керуючої компанії входить тільки проведення поточних ремонтів, але планомірно, у міру накопичення грошових коштів на рахунку будинку, а також при узгодженні з мешканцями, співробітники керуючої компанії намагаються ремонтувати і замінювати всі проблемні ділянки.

Наша аварійна бригада працює за графіком ? (якщо говорити за Енергодар, то у зміні працюють два слюсаря-сантехніки та один електромонтер; у Дніпрорудному - на сторожі аварійних ситуацій перебувають один слюсар та електрик). На чолі завжди начальник аварійної ремонтної бригади - він контролює процес роботи і комунікує з мешканцями та іншими аварійним службами через виробничу необхідність. Особливо важко аварійній бригаді в опалювальний сезон, оскільки інженерні мережі давно вже знаходяться в експлуатації і вимагають замін. Та підбадьорює в таких ситуаціях злагодженість і відповідальність всього колективу. 

За декілька десятків років, які я присвятив цій галузі сформував сталу думку: грамотне управління персоналом - запорука високої результативності. Якщо колектив працює злагоджено, чітко виконуючи всю заплановану керівництвом роботу, то виконання поставлених завдань буде завжди результативним! Ще додам, що колектив всього підприємства, попри керівні посади, повинен не боятись свого директора, а поважати і рівнятися на нього.

“Разом з реформою ЖКГ повинна оновитись не лише система, але й кадри”

Більшість мешканців досі не можуть звикнути до нових змін у сфері житлово-комунального господарства. Одна зі змін, яку ми намагаємось запровадити у Дніпрорудному та Енергодарі - це мобільні бригади з прибирання будинків та прибудинкових територій. Мобільна бригада покликана комплексно підійти до прибирання у будинках та їх територіях з певним складом працівників. Цей ресурс дозволить швидше і якісніше виконувати клінінг. В тарифі ця послуга не включена, але її можна додати - уклавши індивідуальний договір з керуючою компанією.

Ще додам, поки у мешканців багатоквартирних будинків не почне змінюватись уявлення про те, що не тільки керуюча компанія повинна підтримувати чистоту і порядок, а й самі співвласники дбати про добробут власного будинку - лише тоді житловий фонд буде процвітати. А ми як керуюча компанія в цьому їм допоможемо.

Звісно, нашу роботу не завжди помічають: що ремонтується та замінюється в підвалі, на даху, на внутрішньобудинкових мережах, жителі іноді не знають. Мабуть, так і має бути - кращий результат роботи комунальників, коли все працює, а люди цього не помічають. Так склалося, що ми звикли частіше чути критику на адресу працівників ЖКГ, ніж похвалу. Але в день цього свята хочу сказати величезне спасибі всім працівникам, фахівцям і керівникам, тим, хто сумлінно виконує свою роботу.

PS: Шановні колеги! Вітаю всіх причетних з Днем ??працівника житлово-комунального господарства і бажаю, щоб престиж цієї професії неухильно зростав. Нехай в очах оточуючих, для комфортного життя яких всі ви витрачаєте стільки сил, буде тільки - подяка, визнання, повага. А разом з престижем професії нехай неухильно зростає і достаток, здоров'я, благополуччя і задоволення від роботи!

Місто для людей


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в