misto.zp.ua

Енергодарці й надалі перевірятимуть лічильники води за свій кошт. З власної кишені тепер платять усі

Енергодарці й надалі перевірятимуть лічильники води за свій кошт. З власної кишені тепер платять усі

Мешканці Енергодара чи не з десяток років чекали, коли ж комунальники почнуть дотримуватись вимог закону щодо повірки лічильників. Адже поки по всій Україні прилади обліку води проходили повірку за рахунок підприємства, що надає послуги з водопостачання, наші КП – спочатку старий «Тепло-водоканал», а потім й ПКВ – відмахувались від запитів містян.

Комунальники посилались на те, що за законом вартість повірки лічильників має закладатися в тариф. В Енергодарі ж ціна на послуги з водопостачання встановлювалась дуже давно, і за правилами тих років, роботи з повірки приладів обліку в тариф не включалися. Щоправда, нам обіцяли: після перерахунку тарифів ситуацію виправлять.

Втім умовно безкоштовної повірки лічильників енергодарці так і не дочекалися. Хоча, як ми повідомляли, півтора роки тому наполеглива мешканка міста довела у суді, що не повинна платити за ці послуги з власної кишені.

Минулого тижня роз’яснення з питань повірки індивідуальних приборів обліку надала Держпродспоживслужба.

Найголовніше: законами «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та «Про житлово-комунальні послуги» було внесено зміни до статті 17 закону про метрологію та виключено вимогу щодо здійснення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтажу, транспортування та монтажу) побутових лічильників теплової енергії та води, що забезпечують індивідуальний облік у квартирах, за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з тепло- і водопостачання.

Отже за повірку індивідуальних лічильників води та тепла платить власник таких приладів обліку, якщо інше не встановлено договором.

Окремо зазначимо, що відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» співвласники багатоквартирних будинків можуть укладати колективні або індивідуальні договори про надання комунальних послуг. І якщо обрано форму саме індивідуального договору, споживачу встановлюється абонплата. У такому випадку повірку вузлів обліку забезпечує виконавець послуги – і саме за рахунок цієї плати за абонентське осблуговування.

Без змін лишилися норми щодо лічильників електроенергії та газу. Повірка таких приладів обліку здійснюється за рахунок постачальників відповідних послуг.

В цілому повірці підлягають лічильники води, електроенергії, газу та тепла (перелік встановлено Постановою Кабміну №374 від 04.06.2015 р.). Іншим актом – наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі № 1747 від 13.10.2016 р. – урегульовані питання періодичності повірки. Наприклад, для лічильників води та тепла це 4 роки, приборів обліку газу – 2 або 4 роки, в залежності від класу.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в