misto.zp.ua

Будемо зі світлом: ДТЕК Запорізька ТЕС готова до роботи взимку

Будемо зі світлом: ДТЕК Запорізька ТЕС готова до роботи взимку

Понад 203 млн грн інвестував ДТЕК в оновлення Запорізької ТЕС. Енергетики відремонтувати пиловугільні блоки, енергодвигуни та оновили пилосистеми

Тепломережа до зими готова, – звітують енергетики. Її відремонтували та випробували ще влітку. Запорізька ТЕС додає у систему гарячого та теплопостачання воду*, аби був постійний тиск у системі. В дитсадках та школах тепло, як і в санаторії-профілакторії «Енергодарський», де взимку оздоровлюється півтори сотні співробітників станції.
«Взимку ми зможемо постачати 1250 МВт/год до енергосистеми країни, щоб забезпечити українців і громаду міста теплом та світлом, а країну зробити міцною та енергетично незалежною. Нині на складі ТЕС більше 115 тисяч тон вугілля, переважно з шахт вітчизняного виробника. І паливо регулярно надходить. Тож будемо працювати надійно та екологічно, адже ремонтуємо не лише генеруюче обладнання, а й електрофільтри», – говорить Сергій Шовгеля, директор ДТЕК Запорізької ТЕС.

В оновлення обладнання ДТЕК інвестував більше 203 млн гривень. Відремонтували три з чотирьох пиловугільних енергоблоки. Блок № 1 – капітально: відремонтували електрофільтри, оновили 11 електродвигунів 6 кВ тяго-дуттьових механізмів, системи пилоприготування, замінили обмотку статора і ротора електродвигунів млина, циркуляційний насос, поверхні нагріву котла. Відремонтували і два резервних газомазутних блоки № 5 і № 7 по 800 МВт, аби за потреби включити їх до енергосистеми.

З 1 листопада у поточний ремонт вивели енергоблок № 4. У планах до кінця року – капітально відремонтувати електрофільтр. Це забезпечить ефективну та надійну експлуатацію обладнання в холодний сезон.
*В рамках міського проєкту теплопостачання Енергодару від теплоносія Запорізької АЕС, з 2012 року мешканці міста, включаючи 1-2 мікрорайони Енергодара, отримують тепло виключно від АЕС. Теплова електростанція лише підтримує температурний режим та поповнює втрати теплоносія в тепломережі.

Єлізавета Ригер-Хаврошина, менеджер з комунікацій ДТЕК Запорізька ТЕС


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в