misto.zp.ua

З 1 січня – нові суми податків та нові рахунки

З 1 січня – нові суми податків та нові рахунки

Щороку в Україні з січня змінюються розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, від яких залежить ряд інших показників.

Відповідно до статті 8 Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік», мінімальна зарплата з 1 січня складає:
 у місячному розмірі – 4723 гривні;
 у погодинному розмірі – 28,31 гривні.

Прожитковий мінімум для працездатних осіб затверджено у сумі 2102 грн.

У першу чергу нові показники впливають на мінімальний розмір єдиного соціального внеску та деякі податки.

Щодо ЄСВ, то він обчислюється як 22 відсотки від суми заробітної плати, а мінімальний ЄСВ складає 1039,06 грн (22% мінімальної зарплати).

Зазначимо, що підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування. сплачують ЄВС у розмірі не менше мінімального, незалежно від наявності доходів від своєї діяльності.
Ставка єдиного податку для першої групи встановлюється місцевими радами, максимальне значення – 10% прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
В Енергодарі у минулому році міська рада ухвалила рішення, згідно з яким для ФОП першої групи встановлено ставку єдиного податку 2%. Тобто енергодарські підприємці «спрощенці» першої групи з січня цього року платитимуть 42,04 гривень єдиного податку.

Для платників єдиного податку другої групи ставка встановлюється на рівні до 20% мінімальної заробітної плати. Рішенням Енергодарської міської ради і для цієї категорії платників встановлено ставку
2% (але від мінімальної зарплати), тож друга група сплачує 94,46 гривні єдиного податку на місяць.

Крім зазначеного, збільшилися розміри суми зарплати, нарахованої платнику, що дає право на податкову соціальну пільгу, загальна та підвищена суми такої пільги, максимальний розмір неоподатковуваних добових на відрядження в межах України, суми вихідної допомоги у разі призову або вступу працівника на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу, сума неоподаткованої нецільової благодійної допомоги тощо.

Звертаємо увагу, що з 1 січня змінилися рахунки для сплати податків та зборів.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в