misto.zp.ua

У США заявили про втрату доларом статусу лідируючої валюти у світі

У США заявили про втрату доларом статусу лідируючої валюти у світі

Відомий американський інвестор Джим Роджерс переконаний, що долар починає втрачати лідируючі позиції. Експерт пов'язує це з тим, що США стали найбільшим боржником у світі. 

 
За словами Роджерса, люди починають відмовлятися від використання долара, в тому числі тому, що США є найбільшою країною-боржником в історії. Багато хто сумнівається в тому, чи варто використовувати цю валюту зараз, оскільки у неї можуть виникнути проблеми у майбутньому.
 
Експерт також нагадав, що міжнародна валюта повинна мати абсолютно нейтральний статус.
 
«Будь-який може використовувати її для будь-яких цілей, для чого завгодно. Але зараз Вашингтон змінює правила гри, і якщо вони роздратуватимуться на вас, вони можуть вас відключити», — додав співрозмовник агентства.
 
За словами експерта, зараз навіть дружні Сполучені Штати країни допускають можливість потрапляння під подібні рестрикції. Тому зараз багато друзів США шукають альтернативу, здатну конкурувати з доларом.
 
"І цей процес прискорюється, оскільки багато партнерів США турбуються про те, що з ними може щось трапитися", - зазначив він.
 
При цьому Роджерс вважає, що поки що у світі поки що не знайшлося рівнозначної заміни або хоча б конкурента долару США. На таку роль, за словами інвестора, міг би претендувати китайський юань, але це не повністю вільно конвертована валюта.

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в