misto.zp.ua

Співробітники ТЕС працевлаштовуються на ЗАЕС, донори Енергодара перевиконали норму, а місто планує збільшити обсяги фінансування місцевих програм

Співробітники ТЕС працевлаштовуються на ЗАЕС,  донори Енергодара перевиконали норму, а місто планує збільшити обсяги фінансування місцевих програм

Чергове засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбулося вчора, розпочалося із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

А далі керівники різних напрямків виконавчої діяльності звітували про свою роботу, а члени виконкому внесли зміни у деякі міські програми. У порядку денному було 31 питання. Всі вони були прийняті.

Одним з них став ринок праці. На 1 січня 2020 року на обліку в Енергодарському центрі зайнятості знаходиться 2848 енергодаців. Дуже багато людей, за словами начальника Центра зайнятості Ірини Солдатенко, було вивільнено з теплової станції. 60% з них мають вищу освіту. Причому звільнено не за статтею 40 КЗПП, що передбачає розторгнення трудового договору за ініціативою роботодавця, а за угодою сторін чи власним бажанням. Тепер вони працевлаштовуються на ЗАЕС. Незважаючи на таку кількість безробітних, в минулому році ця цифра все одно зменшилася у порівнянні з 2018-м.

У місті продовжується моніторинг соціальних хвороб та тривають заходи щодо їх профілактики. У КНП «МЦПМСД» на 93,5 тис. грн закуплено швидкі тести раннього виявлення ВІЛ-інфікованих спеціалістами первинної ланки та 3078 упаковок туберкуліну на суму 459182,40 грн для профілактики туберкульозу. Також КНП «СМСЧ» має надати інформацію про потреби у кварцових лампах, негатоскопах, холодильниках для фтизіатричної служби. В умовах епідемії туберкульозу це обладнання фтизіатру вкрай необхідне, але й досі не придбане. Необхідні закупівлі планується зробити цього року. Також керівництву Енергодарського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області рекомендовано надавати всебічну допомогу в притягненні до лікування осіб, які є бактеріоносіями туберкульозу.

У 2019 році завдяки 933 донорам вдалося заготовити 478,6 літрів консервованої крові, 222,2 літри плазми та 256,4 літри еритроцитів. Планові показники виконані на 155,5%. Найбільше донорів залучається від Запорізької АЕС, торік це було 815 енергетиків. Проблемним залишається питання щодо покращення матеріального забезпечення відділення трансфузіології, а саме придбання лабораторного та холодильного обладнання для зберігання крові та її компонентів.

Виконавчий комітет погодив звіт про виконання бюджету міста за 2019 рік, а також коригування до Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відтепер збільшується фінансування на виплату грошової компенсації з міського бюджету на придбання житла для дітей цих категорій. Співфінансування з обласного та міського бюджетів становитиме 50/50. Минулого року компенсацію на придбання житла отримали три дитини.

У ПК «Сучасник», згідно з внесеними у програму його розвитку змінами, в цьому році планується встановити комплекс постановчого освітлення великої зали. Усі зовнішні та внутрішні роботи з капітального ремонту, а також облаштування гардеробу та туалету закладу підйомниками для обслуговування осіб з інвалідністю перенесено на 2021-22 роки. Окрім цього «Сучасник» збільшив вартість платних послуг більше ніж на 60%.

Оскільки в минулому році не вдалося профінансувати вдосконалення матеріально-технічної бази ДЮСШ з боксу ім. В.Р. Манзулі, виділити 387,9 тис. грн планують цього року.
Виконкомом вирішено збільшити кошти на проведення святкових заходів до 50-річного ювілею Енергодара та матеріально-технічного забезпечення медико-санітарної частини.

КП «Міськзеленбуд» надано дозвіл на видалення трьох дерев незадовільного стану, пересаджування двох дерев та чотирнадцяти кущів на внутрішньоквартальній території бульвару Юності. Окрім того, дозвіл на видалення двох дерев на вулиці Українській, 2 надано приватному підприємцю. Видалити дерева бізнесмен зможе після сплати відновної вартості у розмірі 16 374,27 грн до міського бюджету.

Альона Саніна


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в