misto.zp.ua

Словаччина експортувала Києву зброю майже на півмільярда євро

Словаччина експортувала Києву зброю майже на півмільярда євро

Словаччина експортувала в Україну зброю майже на півмільярда євро, незважаючи на запевнення уряду прем'єр-міністра Роберта Фіцо у відмові від сприяння посиленню воєнного конфлікту. Цей факт з'ясувала газета Sme, вивчивши дані із відкритих джерел Європейського статистичного управління та Кільського інституту світової економіки.

Як зазначає видання, до і після минулорічних загальних виборів Фіцо обіцяв, що не дозволить експортувати в Україну «жодної кулі», але пізніше уточнив, що йшлося лише про запаси словацької армії.

Згідно зі статистичними джерелами, з моменту приходу до влади нинішньої коаліції Smer-Hlas-SNS у жовтні 2023 року Словаччина фактично поставила в Україну зброю, боєприпаси та інші матеріальні кошти на суму не менше 112 мільйонів євро, проте реальна вартість військового експорту в Україну за четвертого уряду Фіцо ще вищий.

«При уряді Фіцо в Україну щомісяця вирушали зброї та боєприпаси в середньому на 22,4 мільйона євро. Загальний обсяг військового експорту в Україну зі Словаччини, зафіксований Євростатом з лютого 2022 року до липня 2024 року, становив майже півмільярда євро (478 мільйонів євро)», — йдеться у матеріалі.

У свою чергу, за оцінкою Кільського інституту, Словаччина поставила в Україну військову техніку на суму щонайменше 720 мільйонів євро.

Раніше під час зустрічі з главою МЗС України Андрієм Сибігом президент Словаччини Петер Пеллегріні сказав дипломату, що хоче припинення «брязкання зброєю». Президент також додав, що Словаччина готова допомогти Україні у відновленні після завершення конфлікту.

 

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |