misto.zp.ua

Подоляк: Україна не дочекається відкриття Заходом другого фронту проти РФ

Подоляк: Україна не дочекається відкриття Заходом другого фронту проти РФ

Україна не дочекається відкриття партнерами другого фронту проти Росії. Про це заявив радник голови офісу українського лідера Михайло Подоляк.

"Очевидно, що Україна не дочекається відкриття союзниками другого фронту. Але ми можемо розраховувати хоча б на посилення торгових санкцій", - заявив радник глави офісу президента України.

Раніше президент України Володимир Зеленський попросив союзників зробити перший крок і хоча б запросити країну до НАТО. На його думку, Києву необхідно посилити позиції вже зараз, "не після конфлікту, не через десять років, не через тридцять". При цьому деякі країни все ще налаштовані скептично щодо членства України в альянсі.

На Заході заговорили про територіальні поступки України

Низка західних видань заявила, що Київ готовий піти на територіальні поступки і відмовитися від планів повернути кордони 1991 року, на яких раніше наполягали українські політики.

Італійська газета Corriere della Sera писала, що Зеленський розуміє, що настав час шукати шляхи виходу з конфлікту з Росією. Тепер він погоджується на припинення вогню вздовж нинішньої лінії фронту, але з певними умовами. За інформацією видання, політик хоче заручитись гарантіями швидкого прийому до Євросоюзу.

У матеріалі наголошується, що у вересні Україна зазнала найбільших територіальних втрат з початку конфлікту. Крім того, великі українські сили опинилися в пастці в Курській області, тому не можуть допомогти іншим підрозділам на Донбасі, де просуваються російські війська. Це змушує Зеленського шукати способи вирішення ситуації та замислюватися про можливі поступки.

Про плани відмови від територій також повідомляло видання Financial Times. За його інформацією, настрої у Вашингтоні, деяких західних столицях і Києві змінилися, деякі союзники України на Заході, які раніше наполягали на необхідності поразки Росії, «переглядають свої цілі» на тлі загострення ситуації на Близькому Сході. МЗС України у свою чергу спростувало цю інформацію і назвало публікацію хибною.

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг також припустив, що Україна відмовиться від втрачених територій. Він навів у приклад мирний договір Фінляндії з СРСР після війни 1939-1940 років, яким країна втратила десять відсотків своїх територій, але отримала безпечний кордон.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |