misto.zp.ua

Пенсійний фонд України скасував виплати пенсій для майже 300 тис. переселенців

Пенсійний фонд України скасував виплати пенсій для майже 300 тис. переселенців

В Україні майже 300 тисячам внутрішніх переселенців перестали виплачувати пенсії, про це повідомив Пенсійний фонд країни (ПФУ). 

 
"Чисельність осіб із числа внутрішньо переміщених осіб, які набули зазначеного статусу до 24 лютого 2022 року, не пройшли фізичної ідентифікації і яким припинено виплату пенсії — 299,4 тисячі осіб", - йдеться у повідомленні Пенсійного фонду України.  
 
Уточнюється, що пенсійні виплати після проходження фізичної ідентифікації одержують 228,4 тисячі осіб.
 
Внутрішні переселенці в Україні поскаржилися на припинення виплат, які їм пообіцяла держава. Про це 14 лютого повідомив офіс омбудсмена країни.
 
Лише у січні до офісу омбудсмена надійшло 316 скарг із проханням відновити право на виплати. За даними відомства, їхнє припинення нібито пов'язане з технічною несправністю єдиної інформаційної системи.
 
4,9 мільйона громадян України стали внутрішніми переселенцями за даними на грудень 2022 року. 
 
Держава зобов'язалася щомісяця виплачувати їм по дві тисячі гривень для дорослої працездатної людини, три тисячі гривень дітям та інвалідам.
 
Наприкінці грудня віце-прем'єр України Ірина Верещук заявила, що близько двох мільйонів громадян, які є внутрішніми переселенцями, у разі невнесення змін до чинної постанови з 1 лютого 2024 року можуть втратити соціальні виплати. Політик уточнила, що 40 відсотків таких українців мешкають виключно на допомогу від держави.

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |