misto.zp.ua

Молодіжна політика Запоріжжя: в місті відсутня інтелігентна молодь

Молодіжна політика Запоріжжя: в місті відсутня інтелігентна молодь

На зміну старій генерації політиків дедалі активніше приходять молодіжні лідери. В університетах діє студентське самоврядування, а на рівні області – молодіжна рада. Про її завдання та обов’язки ми поговорили з депутатом Запорізької обласної молодіжної ради, головою комітету з питань прав людини, інформації та свободи слова при ЗОМР Вікторією Вінніченко.

- Розкажи, будь ласка, що входить до компетенції обласної молодіжної ради.

- Запорізька обласна молодіжна рада – це колегіальний консультативний орган при Запорізькій облраді з питань молодіжної політики області. Ми намагаємося розробляти різноманітні рекомендації та пропонуємо власні проекти щодо питань, які стосуються прав та потреб молоді. Також ми є проміжною ланкою між органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади та представниками молоді з усієї області. Намагаємося робити такі проекти й заходи, які сприяють розвитку самоврядування в молодіжних колах.

- Хто може стати членом молодіжної ради?

- Представником ради може стати молода людина віком від 14 до 35 років, яка має бажання працювати на громадських засадах та представляти інтереси молоді на обласному рівні. Молоді люди, які прагнуть здійснити цікаві молодіжні проекти, мають активну життєву позицію та бажання змінювати молоде середовище на краще. Мається на увазі сфери культури, патріотизм, виховання й інші галузі, в яких молодь може щось реформувати.

- Які першочергові проблеми молоді бачиш особисто ти та над чим наразі працює молодіжна рада?

- Проблем у молоді настільки багато, що перераховувати їх можна днями. На мій погляд, першочерговою проблемою саме в нашому місті й області є культура молоді. Це дуже широке коло проблем, починаючи з культури поведінки та виховання, культури в загальному розумінні й культури духовної. В нас немає так званої інтелігентної молоді. Є поодинокі випадки, але на загальному фоні вони губляться. Також я, як голова комітету з питань прав людини, інформації та свободи слова та як журналіст за фахом, дуже чітко бачу проблеми в інформаційному полі. Немає хороших видань. Є так само поодинокі приклади молодіжних газет, але ж і вони – краплина в морі.

- Чи підтримують вас «дорослі» політики? Як саме?

- Молодіжна рада – це школа, де на прикладах чинних депутатів обласної ради вчаться молоді парламентарі. Звісно, якщо молодіжний депутат звертається з запитаннями до старших колег облради, він отримує ґрунтовні відповіді, поради та підтримку в складних ситуаціях. Це дуже хороший досвід, коли ти зі сторони бачиш усі плюси й мінуси тих чи інших питань, особисто береш участь в обговореннях та сесіях, працюєш на пленарних засіданнях. Все це дає свої результати.

- Як ви контактуєте з молоддю та безпосередньо представляєте їхні інтереси?

- Існує багато можливостей для спілкування з молоддю завдяки інтернету та соціальним мережам, зокрема. Ми створили офіційні представництва обласної молодіжної ради в Твіттері, ВКонтакті та на Фейсбуці, а також представництва декількох окремих комітетів. Усі бажаючі долучитися до цих груп мають вільний доступ та можуть запитувати та звертатися за допомогою в профільні комітети або ж до загальної групи Молодіжної ради. Також в нас є офіційний сайт. Вже днями там відкриється інтернет-приймальня, де всі зможуть звернутися до ради зі своїми скаргами, пропозиціями та проблемами. А ми, в свою чергу, будемо реагувати та давати відповіді.

- Ти очолюєш комітет з питань прав людини, інформації та свободи слова при Запорізькій обласній молодіжній раді. Наскільки мені відомо, цей орган існує близько року. Чому, на твою думку, виникла нагальна потреба його створення? Що цьому сприяло?

- Так, я є його головою, але комітет створили ще при першому скликанні. Я очолила комітет вже в другому скликанні і працюю з 29 грудня 2011 року. За цей період я, як керівник, розробила та подала до реєстрації дев’ять масштабних проектів, які ми починаємо втілювати в життя вже з цього місяця. Свобода слова та інформація – це ті сфери, які мають найсильніший вплив на людей. Сьогодні, коли молодь з головою поринула в інтернет, дуже важливо тримати руку на пульсі цих напрямків. Адже кожного дня поширюється дуже багато різної інформації, і тому важливо, аби молодь мала змогу не потонути в цьому вирі. Особисто я уважно відстежую події, пов’язані з порушеннями прав журналістів, свободи слова, а також зміни в законодавстві щодо інформаційної галузі. Намагаюся моніторити закордонні ЗМІ, постійно раджуся та спілкуюся з колегами з Великої Британії та США. Це також дає певний досвід, який я прагну втілити в життя в своєму виданні, яке, до речі, є суто молодіжним.

Інколи комітет проводить засідання в неформальній обстановці

- Чим саме ви займаєтеся?

- Окрім того, що зараз гарячий період підготовки та проведення заходів від комітету, я головний редактор та засновник безкоштовного молодіжного видання «ТВ-Іст» та однойменного сайту. Можу відверто сказати, що в цих засобах масової інформації немає ніякої цензури та обмежень в тематиці. Всі охочі публікувати свої матеріали можуть легко це зробити. Також є можливість стати постійними авторами, фотографами та обійняти інші посади в газеті чи на сайті. Тому, якщо в когось виникне бажання співпрацювати, ласкаво просимо. В нас дуже цікаво!

- Які резонансні справи потрапляли до поля вашого зору й чим ви допомагаєте?

- Я би не стала казати про резонансність. Ми не правоохоронні органи, тому не вирішуємо таких справ. А от щодо проблем із навчанням, викладачами, інших проблем, які виникають у молодих людей, ми намагаємося розбиратися та допомагати. Як я вже казала, цими днями всі охочі зможуть залишити на сайті в інтернет-приймальні своє запитання, а нашим завданням стане його вирішення. Також кожна людина може звернутися безпосередньо до представника молодіжної ради чи до голови комітету та поставити запитання, поспілкуватися чи порадитися.

- Над якими проектами зараз працюєте?

- Я подала на реєстрацію декілька проектів. Деякі з них всеукраїнського характеру і стосуються молодих видавців та журналістів, деякі місцеві й покликані розвивати культуру творчої молоді. Наразі триває фотоконкурс під назвою «Осінь в місті» з п’ятьма номінаціями. Детально про всі проекти можна прочитати в нашій офіційній групі.

Катерина ПОЛЯКОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |