misto.zp.ua

Кому в цьому році очікувати чергового підвищення пенсії

Кому в цьому році очікувати чергового підвищення пенсії

На зустрічі з представниками запорізьких засобів масової інформації начальник Головного управління Пенсійного фонду у Запорізькій області Світлана Жмурко повідомила, що з початку року в області призначено понад шість тисяч нових пенсій, а також проведено три масових перерахунки пенсій – з 1 січня, 1 березня та 1 квітня. Зокрема, з березня після індексації підвищено розміри пенсій в середньому на 322 грн майже 390 тисячам запорізьких пенсіонерів, а з квітня зросли пенсії у 29 тисяч працюючих пенсіонерів, яким перерахунок проведений в автоматичному режимі після надходження звітів страхувальників за перший квартал поточного року. Як наслідок з початку року середній розмір пенсій в області зріс на 271 грн та на 1 червня склав 3967,14 грн.

За п’ять місяців 2021 року на виплату пенсій 515 тисячам пенсіонерів області спрямовано 10,2 млрд грн.
Відбудуться перерахунки пенсій і у другому півріччі. З 1 липня заплановано збільшення надбавок та пенсій [за понаднормовий стаж; учасникам та інвалідам війни; учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; пенсій за особливі заслуги тощо] у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму із 1769 до 1854 грн.

З 1 жовтня встановлюється щомісячна компенсаційна виплата до пенсії до 400 грн для пенсіонерів віком 75-80 років. Таким чином, за наявності страхового стажу 20/25 років їх мінімальна пенсійна виплата становитиме 2500 грн.

З 1 грудня відбудеться підвищення мінімальної пенсії з 2400 до 2600 грн для пенсіонерів віком від 65 років, за наявності в них страхового стажу 30/35 років [40 відсотків від збільшеної мінімальної заробітної плати до 6500 грн].

З 1 грудня у зв’язку з черговим підвищенням прожиткового мінімуму із 1854 грн до 1934 грн для непрацездатних осіб, проводитимуться відповідні перерахунки та знову будуть збільшені надбавки та підвищені пенсії вказаним вище категоріям пенсіонерів.
Також у цьому році зроблені важливі кроки у поліпшенні якості обслуговування громадян. З 1 квітня впроваджено технологію екстериторіального призначення/перерахунку пенсії. Нова технологія дозволяє територіальним органам Фонду опрацьовувати документи на призначення пенсії, подані через сервісні центри або веб-портал, незалежно від місця проживання пенсіонерів. Як результат – підвищення оперативності у призначенні та перерахунку пенсій.

Продовжувалась робота щодо впровадження цифрових технологій. Управлінням ретроконверсії станом на 1 червня 2021 року вже оцифровано 107,5 тисячи раніше створених паперових пенсійних справ. Завершення робіт з переведення пенсійних справ в електронний формат планується до 2024 року.

З 10 червня цього року набирає чинності Закон України від 5 лютого 2021 року № 1217-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Головним управлінням ще з травня минулого року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України з цього питання від 27.11.2019 № 1084 розпочата робота по переведенню в електронний формат сканованих копій трудових книжок. Протягом п’яти місяців 2021 року оперативно опрацьовано більше 20 тисяч таких копій з метою наповнення Державного реєстру застрахованих осіб актуальними та повними даними про трудовий стаж особи до 2004 року, та створення Реєстру електронних книжок.
Завдяки впровадженню централізованих інформаційних технологій забезпечувався розвиток електронних сервісів Фонду. Саме в період обмежувальних заходів позитивно показала себе практика дистанційного обслуговування громадян, у тому числі через веб-портал Фонду, функції якого розширено та модернізовано. Запоріжці користуються сервісами «Особистий кабінет застрахованої особи», «Кабінет роботодавця», «Пенсійний калькулятор», мобільний застосунок «Пенсійний фонд» тощо.
Набирає популярності серед майбутніх пенсіонерів сервіс “Автоматичне призначення пенсії”, завдяки якому необхідну для призначення пенсії інформацію можна подати завчасно. З початку роботи сервісу [червень 2020 року] ним скористались майже 5000 запоріжців, з них 4645 тільки у цьому році.

«Внаслідок активної інформаційно-роз’яснювальної роботи Головного управління за участю регіональних електронних та друкованих ЗМІ щодо донесення до громадськості області переваг користування онлайн-сервісами Фонду сьогодні на веб-порталі зареєстровано майже 127 тисяч мешканців регіону», – зазначила Світлана Жмурко.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |