misto.zp.ua

Карантин в Україні подовжили ще на місяць – до 22 червня

Карантин в Україні подовжили ще на місяць – до 22 червня

Та вже з 22 травня має відновитися робота транспорту, щоправда поки лише в межах області.

20 травня на засіданні Кабінету Міністрів було ухвалено рішення подовжити в Україні карантин ще на місяць, до 22 червня, але зробити його адаптивним, тобто враховувати ситуацію в кожному конкретному регіоні. Вона аналізується за трьома критеріями: кількість виявлених випадків COVID-19 на 100 000 населення за останні 7 днів (не має перевищувати 12), завантаженість ліжок у лікарнях хворими з коронавірусною інфекцією (не більше 50%) та кількість тестувань на коронавірусну інфекцію (не менше 12 на 100 000 населення). Якщо ці параметри витримуються, регіон може послаблювати карантинні заходи.

Раніше в уряді представили концепцію виходу з карантину – у п’ять етапів, кожен з яких триває близько десяти днів. Сьогодні Україна проходить перший етап, другий почнеться з 22 травня.
З цієї дати Кабмін дозволить рух міського і приміського наземного транспорту, але лише в межах області. Також для клієнтів відкриються готелі (крім хостелів, заборонена діяльність ресторанів та басейнів при готелях), дозволено відвідування церков при дотриманні норми 1 людина на 10 м2.

Найближчим часом, з 25 травня, очікується відкриття дитячих садочків.

Міжобласне транспортне сполучення можуть відкрити на початку червня, якщо дозволятиме епідемічна ситуація.

Важливо, що згідно з концепцією адаптивного карантину, на місцях рішення про послаблення чи навпаки посилення карантинних заходів ухвалюються регіональними комісіями з питань ТЕБ та НС. Які кроки будуть ухвалені щодо Запорізької області та Енергодара, що має особливий статус і наразі лишається єдиним в області містом, де ще працює КПП, ми дізнаємось найближчими днями. Після оприлюднення постанови Кабміну має відбутися засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, а потім і міського штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з виникненням на території Запорізької області COVID-19. Його планують провести в п’ятницю.

Останніми ухваленими рішеннями в Енергодарі з 11 травня дозволили: роботу перукарням, салонам краси, закладам для індивідуального побутового обслуговування (пральні, хімчистки, ремонт взуття та одягу), торгівлю непродовольчими товарами (в тому числі торгівельних точок на території торгівельних центрів), діяльність з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба, підприємствам, які надають послуги з продажу оптики, надання в сфері ритуальних послуг (в тому числі встановлення надмогильних споруд, облаштування могил), надання послуг нотаріусами, адвокатами, аудиторами, відвідування населенням деяких зон відпочинку (парків, скверів, відкритих спортивних та дитячих майданчиків), діяльність музеїв, стоматологій, діяльність підприємств, які працюють у галузі засобів масової інформації, зокрема точок продажу преси, друкарень, типографій, здійснення кіно-та відеозйомок, репетицій в театрах, концертних організаціях, художніх (мистецьких) колективах (до 50 осіб та без глядачів) проведення ремонтних робіт, пов’язаних з наданням населенню комунальних послуг.

Третій етап послаблень карантину, який орієнтовно очікується 1 червня, включатиме в себе початок навчальних заходів, відкриття спортзалів та фітнес-центрів (без басейнів) та відновлення міжобласних перевезень. Авіасполучення також може бути відновлено в червні.

Попри суттєве пом’якшення карантину необхідно дотримуватися правил безпеки для контролю над епідемічною ситуацією.

Алиса ТИТОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в