misto.zp.ua

Головний фонтан Енергодара: який маємо, такий і є…

Головний фонтан Енергодара: який маємо, такий і є…

Водограй на Центральній цього року залишився без реконструкції

Днями в Енергодарі нарешті почав працювати головний міський фонтан, що на Центральній. Звісно, це потішило енергодарців, адже зазвичай водограй біля парку запускали у роботу ще на початку або в середині травня. Мабуть, цього року на заваді більш раннього підключення стали карантин та досить прохолодна весна. Це зрозуміло, але поки фонтан мовчав, досить красномовним був його вигляд.

На жаль, стан споруди сьогодні викликає сум: пошкоджена плитка, облуплена фарба, тріщини на бетонних оглядових доріжках, досить застарілий парапет… Та, власне, й чаші фонтану, які без постійної проточної води виглядали не досить естетично, бо давно вже потребують реконструкції… До речі, відсутність води у фонтані вплинула й на озеро, куди вона стікає. Багато хто, напевно, звертав увагу, наскільки воно обміліло, оголивши кам’янисте дно там, де завжди була вода. Щодо озера, то варто сказати й про те, що з боку фонтанної споруди на ньому добряче розрослася височенна трава, якій дощі пішли на користь…

Отакі справи. Але про обіцяну два роки тому перебудову фонтанного комплексу мова наразі не йде. Нагадаємо: влітку 2018 року енергодарська влада озвучила плани щодо реконструкції міського парку відпочинку та фонтану по Центральній. Тоді йшлося про кардинальні зміни. Планувалося замінити насос на більш потужний та повністю оновити дизайн водограю. По суті мав бути новий сучасний фонтан, навіть розглядалася можливість зробити його пішохідним. Але через брак коштів, що є ознакою сьогодення, ці плани, як і багато інших, переносяться.

Щодо фонтану у сквері по Курчатова, то цього сезону він працювати не буде. Споруда небезпечна для дітей, які в спеку купаються в чаші та навіть пірнають під воду. Крім того, в минулому році у фонтан впала мала дитина. Тому вирішено залишити його закритим. І теж стоїть питання відносно його реконструкції.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в