misto.zp.ua

Енергодар VS Василівка: кому все-таки відведуть роль районного центру?

Енергодар VS Василівка: кому все-таки відведуть роль районного центру?

Як ми повідомляли, минулого тижня робоча група при Запорізькій обласній державній адміністрації погодила проєкт нового адміністративно-територіального поділу нашої області, який передбачає створення п’яти укрупнених районів замість нині існуючих 20-ти. Цей погоджений варіант надсилається у Міністерство розвитку громад та територій. У подальшому відомство, спираючись на пропозиції нового поділу від кожної області, має розробити відповідний законопроєкт.

Звичайно ж, робота над новою моделлю поділу області проходила під кураторством профільного міністерства. З огляду на надані там рекомендації найбільш оптимальним та таким, що повністю відповідає методичним рекомендаціям, виглядає варіант створення п’яти районів: Запорізького, Мелітопольського, Бердянського, Енергодарського та Пологівського із відповідними центрами.

Таким чином у майбутньому Енергодар має стати районним центром. Щоправда, вже на наступний день після зустрічі в ЗОДА стало відомо: у міністерство надійшло «альтернативне» бачення устрою Енергодарського району – з центром у місті Василівка. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Енергодара Павло Музика.

Ми попросили очільника міста прокоментувати ситуацію.

«Робоча група при ЗОДА працювала над моделлю адміністративно-територіального устрою області впродовж двох років. Врешті ми мали три варіанти: перший передбачав шість районів, інші два – по п’ять з Токмацьким або Пологівським. Втім на останній зустрічі у міністерстві раптом виявилося, що є пропозиція щодо Енергодарського району, а саме – зробити його центром місто Василівку. Як це трапилось, сказати складно. Одні джерела повідомляли, що ніби наше місто саме не зацікавлене бути районним центром, інші – що Енергодар як стратегічне місто взагалі лишиться окремо. Але нашою думкою ніхто не цікавився. Минулого тижня на засіданні в облдержадміністрації я запитав, звідки взагалі взялася ідея з Василівкою. Виявилося, що таку пропозицію висунув хтось із залу, і її взяли до уваги».

Павло Музика пояснює: досі лишається багато запитань щодо адміністративної реформи і укрупнення районів. Зокрема, невідомо, які повноваження та функції буде покладено на районні центри. З одного боку, Енергодар дійсно стратегічне місто, і на рівні держави можуть вирішити подібні населені пункти лишити, скажімо так, окремо. Якщо ж ні, то центром Енергодарського району має стати наше місто, переконаний мер. За методикою, розробленою міністерством, саме Енергодар є головним претендентом на роль райцентру вже хоча б за кількістю населення: більше 50 тисяч проти 13 тисяч у Василівці.

Найближчим часом в Енергодарі перспективи міста в рамках реформи обговорять на сесії. Зараз готуються звернення до уряду та профільного міністерства.

Алиса ТИТОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в