misto.zp.ua

4,1 млрд грн стягнуто на користь українських дітей з неплатників аліментів з початку року

4,1 млрд грн стягнуто на користь українських дітей з неплатників аліментів з початку року

Завдяки першому та другому пакетам законів #ЧужихДітейНеБуває за 11 місяців цього року на користь дітей стягнуто 4,1 млрд грн аліментів. Про це повідомив Міністр юстицüУкраїни Павло Петренко.

«Стягнення на користь дітей, які живуть в неповних сім’ях, заборгованості зі сплати аліментів – один з пріоритетних напрямків роботи Мін’юсту. Закон #ЧужихДітейНеБуває2, який вступив в силу 28 серпня 2018 року, разом із новаціями попереднього закону від 6 лютого 2018 року, надав виконавцям багато ефективних інструментів впливу на неплатників аліментів.

Завдяки цьому за 11 місяців цього року державними виконавцями Мін’юсту стягнуто 4,1 млрд грн аліментів на користь дітей. Для порівняння: за аналогічний період минулого року було стягнуто 2,1 млрд грн», — зазначив Павло Петренко. За словами Міністра юстицü, однією з дієвих новацій нового законодавства є накладення штрафів на суму боргу по аліментах. Наразі виконавцями винесено більше ніж 16 164 постанови про накладення на боржника штрафу в розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 11 429 постанов про накладення штрафу в розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, та 34 034 постанови про накладення штрафу в розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

«Ще не по всіх провадженнях, де є заборгованість, виконавцями винесені відповідні постанови про накладення штрафу, адже це потребує часу. Ми щотижня відстежуємо кількість винесених постанов, і їхня кількість постійно зростає. Це питання знаходиться на контролі, і жодному боржникові не вдасться уникнути відповідної санкції. Хочу наголосити, що ці штрафи ідуть безпосередньо дітям», — підкреслив очільник Мін’юсту.

Він додав, що завдяки нововведенням виконавцями Мін’юсту складено 29 359 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, судами винесено 2 558 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. «У тому випадку, якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосовуватиметься адміністративний арешт, а в разі злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт до боржника буде застосована кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 2 років», — зазначив Павло Петренко. Міністр наголосив, що всі ці заходи впливу стимулюють боржників ліквідовувати заборгованість, щоб не допускати накладення на них всього комплексу санкцій. Зокрема, відносно 50,3 тисячі дітей уже погашено заборгованість по аліментах у повному обсязі. Крім цього, 41,9 тисячі сімей досягли згоди щодо сплати аліментів і відкликали виконавчі документи у зв’язку з відсутністю претензій до боржника.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в