misto.zp.ua

Запоріжці показали свою толерантність до гомосексуалів

Запоріжці показали свою толерантність до гомосексуалів

Святкування Дня толерантності до ЛГБТ-спільноти відбулося 17 травня у Запоріжжі. Організатором заходу виступили представники Запорізького обласного благодійного фонду «Гендер Зед».

Повідомляється, що кожен учасник соціального флешмобу мав можливість запустити у небо святкову кульку з листівкою, яка символізувала толерантне відношення до гомосексуальної частини населення. «Ставлення до людей гомосексуальної орієнтації залишається упередженим у більшої частини суспільства, хоча поступово люди починають сприймати гомосексуальність як норму. Тим не менш, це лише мала частина суспільства і наш флешмоб покликаний хоча б трохи змінити це», - зазначив «Порогам» заступник директора фонду «Гендер Зед» Олександр Витвіцький.

Захід, який провели біля каскаду фонтанів «Райдуга», відвідало близько сорока людей. Серед них були як гомосексуальні, так і гетеросексуальні толерантні запоріжці. «Сьогодні я прийшла сюди, бо подібні заходи дозволяють зрозуміти, що ми не наодинці з проблемою неприйняття суспільства. Це дуже важливо — розуміти, що поруч з нами є люди, які здатні нас підтримати», — зізналася журналістам порталу учасниця флешмобу Світлана.

Крім того, «Порогам» стало відомо, що фондом «Гендер Зед» планується низка навчальних тренінгів щодо толерантного ставлення до представників маргіналізованих верств населення. Заходи відбудуться для студентів старших курсів факультетів журналістики вже восени. Інформація про них з'явиться найближчим часом. Тренінги відбуватимуться за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

Довідка «Порогів»

17 травня 1990 року Всесвітня Організація Охорони здоров'я після багаторічних досліджень виключила гомосексуальність зі списку хвороб. На сьогодні Міжнародний день проти гомофобії офіційно визнаний у Великобританії, Франції, Мексиці, Бельгії, Бразилії, Коста-Ріці і Люксембурзі.

Костянтин АНДРЄ'В


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

совесть | 20.05 2012 в 17:08
Жах! : ( "Тренінги відбуватимуться за фінансової підтримки Посольства США " - мы и не сомневальсь! Не удевительно ! Кому еще нужно растлевать нашу молодежь? Садом и Гомора ! Мне интересно: организаторы такого активного движения , как точно подмечено," Сракою уперед", своим детям тоже желают оказатсь в данном "меньшенстве", которое они так защищают и пропагандируют?

Шам | 20.05 2012 в 10:07
- Йо! Йване! Просвіти, куди йдуть толерасти, до Азії, до Америки чи до Європи? - Пані Маріє! Вибачайте, за правду. Їм байдуже, головне, аби сракою уперед!

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в