misto.zp.ua

ЗАПОБІГАННЯ ДЕЗІНФОРМАЦІЇ рОСІЇ

Після повномасштабного вторгнення сусіда на терени нашої України він продовжує воювати не тільки фізично, а й інформаційно. Цей термін прийнято називати гібридною війною.

Що таке гібридна війна?

Гібридна війна — це теорія військової стратегії, вперше запропонована Френком Гоффманом, яка використовує політичну війну та поєднує звичайну війну, нерегулярну війну та кібервійну з іншими методами впливу, такими як фейкові новини. Дипломатія, право та іноземне втручання у вибори.

Традиційним військам важко реагувати на гібридну війну, оскільки важко дійти згоди щодо джерела конфлікту. Щоб протистояти гібридній загрозі, жорсткої сили часто недостатньо. Часто конфлікт розвивається непомітно, і навіть «швидка» реакція виявляється надто запізнілою. Переважаюча сила є недостатнім стримуючим фактором. Багатьом традиційним військам бракує гнучкості, щоб постійно змінювати тактику, пріоритети та цілі.

Тому важливо відстоювати не лише фізично, а й воювати на інформаційному рівні. Важливо, щоб кожен українець не піддавався російській пропагандистській дезінформації, а тому варто дотримуватись багатьох інформаційних правил.

Як же ж не піддатися ворожій пропаганді та бути завжди інформованим лише про правдиві події на фронтах?

Методи, які допоможуть не бути дезінформованим:

1. Перевіряти джерело інформації

Перевіряти, хто ділиться інформацією, де ділиться інформацією. Якщо повідомлення надійшло від друзів, колег, знайомих, але підтвердженої інформації так і не знайшли – не вірити цьому повідомленню. У більшості випадків, новина – фейк.

2. Скласти список надійних та перевірених джерел інформації, до яких будете звертатися у разі потреби. Наприклад, офіційна новинна сторінка телеканалу «1+1», телеграм-канал місцевих ЗМІ тощо.

3. Якщо ви помітили, що хтось розповсюджує неправдиву інформацію у соціальних мережах – попросіть автора видалити це, якщо помітили неправдиву інформацію у ЗМІ, зверніться за контактами до ЗМІ та попередьте про це головних редакторів. Адже якщо надана дезінформація, найкраще виправити це якнайшвидше, щоб оманливий вміст не поширювався далі.

4. Ніколи не діліться публікацією в соціальних мережах без перевірених фактів.

5. Довіряйте лише перевіреним джерелам інформації. Краще сприймати інформацію з офіційних та перевірених джерел інформації. Наприклад, Генштаб ЗСУ, соціальні мережі Президент України тощо.

Отже, ворог програє на фізичному рівні та тому намагається боротися і на інформаційному рівні. Тому, щоб не бути дезінформованим, треба сприймати інформацію лише з перевірених джерел інформації, не розповсюджувати неправдиву інформацію та намагатися не піддаватися ворожій пропаганді, якщо людина знаходиться на тимчасово окупованих територіях.

Каріна Лакіза


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в