misto.zp.ua

Йога як новий спосіб знайти гармонію у сучасному суспільстві

Для кожної сучасної людини важливо знайти баланс між шаленим ритмом життя і відпочинком. Іноді вкрай необхідно залишити свої справи і побути на самоті, щоб зібратися з силами і приступити до нової роботи. На сьогоднішній день один з популярних способів привести в рівновагу своє тіло і душевний стан – є заняття йогою. Якщо цей вид спорту здається важким , то можливо ви зробили передчасні висновки.

У сучасному світі йога не стоїть на місці. На сьогоднішній день з’явилося досить багато різновидів йоги, і кожен може вибрати собі те , що йому ближче до душі. Найбільш поширені види йоги : Хатха йога, Хот-йога, Флай йога та Мантра-йога.

Який вид йоги підійде саме вам?

Найчастіша помилка багатьох охочих зануритися в світ йоги , є не раціональний розрахунок навантажень. Наприклад Хатха йога включає в себе безліч сучасних практик і важливо усвідомлювати ту кількість фізичної роботи яку необхідно виконувати. Незважаючи на високу кількість навантажень Хатха йога медитативно заспокоює стан розуму, так як в цій практиці величезна увага приділяється саме рівновазі тіла і дихання.

Альтернативний варіант Хатха йоги – Хот йога. В цілому це те саме стандартне навантаження, проте приміщення нагрівається до 38 градусів з зволоженням повітря для більшої ефективності вправ та розслаблення. А ось флай йога і мантра йога має особливу програму, яка може не всім припасти до смаку. Флай йога включає в себе заняття в спеціальних гамаках, завдяки цій практиці ви занурюєтеся в себе, в свій розум через тіло.

Мантра йога – заняття які відбуваються за «голосовими вправами». Люди, які займаються цією практикою співають мантри, заспокоюються та концентруються на своєму внутрішньому стані. Голосові вібрації діють на гормональний фон людини, вирівнюючи його.

Чим корисна йога?

З кожним днем йога стає популярнішою, але багатьох турбує питання: “Чи є йога корисною для здоров’я. Заняття з кваліфікованим спеціалістом, справді гарно вплине на ваше здоров’я. Йога грає важливу роль у збереженні духовної складової здоров’я. Вона дозволяє боротися зі стресом, розслаблює і відновлює нерви, а також вчить справлятися з негативними емоціями. Заняття впливають і на фізичний стан. Регулярні практики відновлюють суглоби, підвищують гнучкість хребта, розвивають фізичну силу і сприяють оздоровленню і омолодженню організму.

Але заняття з не кваліфікованим майстром , навряд чи принесуть вам користь . Адже кожна ваша помилка може призвести до різного виду проблем та травм. Тому безпечною і ефективною йога є лише за підтримки професіоналу.

Фахівці стверджують, що йога – це інструмент життя

Йога – це не тільки спорт, але, що ще важливіше, це інструмент життя, який допомагає підтримувати внутрішню і зовнішню гармонію, знаходити баланс між тілом і духом. Адже йога – це не тільки асани (пози тіла), а й дихальні вправи (пранаяма) для зниження зайвої ваги. До речі, це єдина сфера, яка містить духовні елементи у фітнесі.

“Є таке поняття як стереотипи або патерни руху. В цих стереотипах відбивається весь досвід тих пошкоджень, які у нас є – травм, хвороб, інфекцій, та ж психосоматика. Все це відображається унікальним малюнком розподілу напруги в тілі. У кожного з нас є перенапружені м’язи, а є ослаблені, які просто не використовуються, вони ніби забуті мозком. Дихання використовується як форма саморегуляції, метод підвищення особистої ефективності. І сюди ж можна віднести й категорію медитативного застосування, коли це робиться вже для глибокого тренування свідомості”, – зазначив В’ячеслав Смірнов -сертифікований Міжнародною асоціацією йоги інструктор.

Отже, займатися йогою , чи ні, це звісно тільки ваш вибір, до якого потрібно віднестись вкрай відповідально. Головне – це розуміння того, що йога може вплинути на вас як позитивно, так і нашкодити здоров’ю.

авторка: Олександра Сакальська


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в