misto.zp.ua

Яка вона – журналістика в Запоріжжі

110609-Jurnalist-ne-professiya-a-obra_1_original

7 червня у Запоріжжі відбувся «Знак питання» – дискусія  з Ольгою Вакало. Тема обговорення:  «Запорізька журналістика в он-лайні чи лайні´?». На дискусії були присутні провідні журналісти та викладачі Запоріжжя.

Ольга Вакало поділила журналістику на три аспекти:

  • ДУРНАлістика – коли журналіст не розуміє, що він пише і для чого;
  • журнаЛІНЬстика – написання матеріалів тільки для отримання грошей, тобто висвітлювати абияк;
  • БУРНАлістика – тобто обурення на когось чи на щось.

«Мені дуже подобаються ці концепти: ДУРНАлістика, журнаЛІНЬстика, БУРНАлістика. Бо кожен з них має право на існування. Адже на кожен з цих концептів є своя аудиторія, є свій споживач. Журналіст не має працювати за гроші. Він не має продаватися, він має продавати свій продукт. Наразі не вчать саморепрезентації, навіть не кожен може сам себе оцінити»,- каже Олена Пода (доцент кафедри журналістки ЗНТУ)

Доцент пояснює, що раніше для вступу на факультет журналістики треба було провчитися на філологічному факультеті кілька рокі та мати досвід.  Зараз дуже великий потік студентів, які хочуть навчатися на факультеті журналістики, але вони не зовсім розуміють навіщо прийшли.

Євгенія Назарова (журналістка, кореспондентка «Радіо Свобода») пояснює ситуацію з журналістикою в Запоріжжі так: «ЗМІ – це бізнес проекти. Тут є проблема тому, що ми в злиднях. Немає ринку – немає внутрішньої цензури. Немає цензури в середині колективу, бо все диктує замовник, власник».

Кожен журналіст повинен розуміти, що все починається з його відповідальності. Та чи буде це  цікаво споживачу?

Наталія Зворигіна (головний редактор газети «Запорізька правда»)  поділилась своїми уявленнями про професію журналіста.

«Журналіст – це все ж таки соціальна професія. І ми свідомо ідемо на певну жертовність, коли обираємо цю професію.  Багато людей вважають, що журналістика їх має розважати, давати якусь відраду. Та ми, у «Запорізькій правді», хочемо змушувати думати. Думати хоче не кожен, але іншого виходу не має».

Висновком усієї дискусії слугувало те, що усі аспекти: ДУРНАлістика, журнаЛІНЬстика, БУРНАлістика навряд можна викоренити.  Хтось працює для людей, а деякі шукають місце лише для заробітку.

Юлія Стельмах


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в