misto.zp.ua

Як знизити негативний вплив синдрому дефіциту уваги?

Як знизити негативний вплив синдрому дефіциту уваги?

Синдром дефіциту уваги є неврологічним захворюванням, яке може починатись у дитинстві та продовжуватись у дорослому житті. Це захворювання характеризується труднощами у концентрації та зосередженості, надмірною рухливістю та нестримністю. Раніше вважалося, що ця проблема виникає тільки у дітей, але зараз її поширеність серед дорослих значно збільшилась, що зазвичай пов’язано з недостатньо ефективним лікуванням у дитинстві.

Що таке синдром дефіциту уваги?

Він зумовлений порушенням балансу між збудженням та гальмуванням у нервовій системі. У дітей може виникати порушення обох механізмів. Залежно від ступеня та тривалості симптомів, можливе зменшення їх виявлення за допомогою регулярного медичного контролю, вживання вітамінів для підтримки роботи мозку та належного лікування.

Однак, є випадки, коли порушення залишаються навіть у дорослому віці. Це може виявлятись у проблемах з концентрацією та зосередженістю. Симптомами синдрому дефіциту уваги серед дорослих є:

  • нездатність зосередитись на будь-яких деталях, що супроводжується помилками через неуважність;
  • нездатність утримувати увагу протягом тривалого часу;
  • проблеми з дотримання інструкцій, алгоритмів;
  • повсякденна забудькуватість;
  • здатність до легкого відволікання на сторонні подразники чи думки.

Найдієвіші стратегії для покращення симптомів захворювання

Розв'язати проблему синдрому дефіциту уваги майже неможливо. Втім існує ряд стратегій, які дозволять покращити симптоми та зменшити їх негативний вплив на щоденне життя людини.

Наприклад, варто створити розклад дня. Це дасть можливість максимально організувати час та сконцентруватись на виконанні важливих завдань. Обов’язково поруч зі списком справ варто вказувати терміни для виконання. Втім не треба занадто перенапружувати себе: обов’язково виділіть час на відпочинок.

Загалом варто привчити жити себе за планом, використовуючи списки завдань. Саме вони дозволяють зберегти фокус та пам’ятати обов’язково про всі справи, які варто виконати протягом встановленого періоду. Для створення списків слід використовувати електронні додатки або ж блокноти. Загалом спосіб запису не має жодного значення. Головне — навчитись за будь-яких умов дотримуватись плану.

Також треба тренуватись працювати в організованому середовищі. Тож до організації робочого місця варто поставитись максимально відповідально. На ньому немає бути зайвих предметів, які можуть відволікати. Дотримуйтесь основ мінімалізму, адже саме такий підхід дозволяє правильно сфокусуватись.

Не варто нехтувати використанням технологій. Саме вони допомагають зберегти фокус та правильно організувати час. Наприклад, є додатки, які блокують вебсайти або використання мобільного телефону, що дозволяє краще сконцентруватись на виконанні тих чи інших завдань.

Додаткові ефективні заходи

Обов’язково варто практикувати медитацію та інші варіанти розслаблення. Загалом медитація допомагає зберегти фокус, зменшити стрес. Крім цього, можна займатись йогою або ж надавати перевагу тихим прогулянкам.

За допомогою можна звернутись до так званих «позитивних підсилювачів» — так називається винагорода, яку ви самі собі можете пообіцяти за виконання того чи іншого завдання. Це дозволяє підвищити рівень вмотивованості та зосередитися на виконанні цілей.

Не ігноруйте й фізичну активність. Варто знайти саме той вид активності, який буде справді до душі. Це дозволить краще зосереджуватись на тих чи інших питаннях, а також сприятиме підвищенню настрою. Пам’ятайте про принцип регулярності, адже тренування слід повторювати за сталим графіком.

Загалом синдром дефіциту увагу — доволі складна проблема, яку важливо контролювати разом з фахівцем. Якщо ви відчуваєте постійні симптоми та не можете самостійно з ними впоратись, варто звернутися за допомогою до лікаря. У комплексі лікування спеціаліст може призначити різноманітні препарати: зокрема харчові добавки. Наприклад, L-Карнітин Фумарат зазвичай є дієвим засобом при розладах уваги та нервової системи. Проте будь-які призначення ліків та харчових добавок має право робити лише спеціаліст. Тож не ігноруйте візит до лікаря за наявності подібних проблем та довіряйте харчовим добавкам лише від перевірених брендів.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в