misto.zp.ua

Як знайти підробіток і не загубити нерви

e500584b7cd26f8ca207189b2f751803

Студент та гроші – це зазвичай драматична проза про страждання та довгі ночі без сну через пошук акцій в супермаркетах. Та яким би невдалим не здавався розклад пар, багато хто все ж намагається знайти підробіток. Саме ці трудоголіки розповіли нам про тернистий шлях щоденного скролу сайтів з вакансіями.

Першою роботою у житті багатьох був промоутер. Звучить легко, не займає багато часу, не треба ніяких навичок. Та перше, що стоїть за цією професією – це невеликі виплати. За годину ввічливих «візьміть листівочку, будь ласка» можуть заплатити від 20 до 40 грн. Зазвичай це залежить від пори року – взимку дорожче через холодну погоду. Та ніяких підвищень не буде через півдня роботи під дощем, снігом, ураганом чи пекельною спекою. Доповнює картину той факт, що з собою треба мати не десяток листівок, а декілька сотень. «Що важкого у 500 флаєрах? Та через декілька годин з ними за спиною питань не виникає», – розповідає одна зі студенток, котра працювала промоутером. 

Окремо можна згадати і ставлення людей до тебе. Ніколи не знаєш, коли на горизонті з’явиться чоловік, не розуміючий слова «ні» та небажання дати свій номер, або ж хто наступний буде незадоволений взагалі твоїм існуванням на цій вулиці. Та зазвичай робочі години проходять швидко та без негативних ситуацій, або ж трапляються і позитивні – хтось подарує морозиву спекотним літнім днем, хтось подякує та візьме декілька флаєрів, хтось запропонує перечекати зливу під парасолькою.
Не залишити на цій роботі більшу частину нервів доволі легко. Колишні промоутери вказують на те, що скоріше втомлювалися фізично, ніж психологічно.

Прийом дзвінків – це робота для тих, хто не втомлюється говорити десять годин поспіль. І тут без перебільшень, бо ж саме такий графік часто пропонують, наприклад, у фірмах, котрі займаються доставкою їжі. Стресостійкість після такої роботи підвищується так, що ви без остраху почнете відповідати на дзвінки з невідомих номерів, бо ж гірше клієнтів з роботи нікого вже немає.
«Замовляючи щось, клієнти не розуміють, що я повинен декілька разів проговорювати всі прилади та блюда. Деякі починають так волати та описувати мої розумові здібності, наче я кажу не про порції васабі, а проводжу над ними сеанс екзорцизму!»

Проте, на зарплатню такі працівники не жаліються. Кажуть, що за чотири дні роботи можуть отримати близька 1500 грн. Єдине, що дійсно примушує їх звільнятися – це неможливість поєднувати роботу та навчання. З одного боку вакансія обіцяє графік, котрий змінюється кожного тижня, отже можна домовлятися про вихідні у важливі для навчання дні. З іншого – більша частина працівників такі ж студенти, їм теж треба іноді нагадувати про своє існування в університеті. Таким чином, навіть з поступками роботодавця важко приділяти достатньо часу і навчанню, і роботі.

Перекладач у весільне агентство – це ті перші десятки вакансій на кожному сайті з пошуку роботи, якщо шукати віддалену роботу без досвіду. Кожне агентство обіцяє золоті гори доларів, чи так це?
«Перекладачем ви не будете. Деякі вважають, наче будуть перекладати листи двох закоханих, котрих розділяє океан та незнання мов. Та насправді ви самостійно будете спілкуватися з іноземцями англійською мовою, просто під аватаркою якоїсь кралі».
Так, нічого казкового у такій роботі немає. Певно, єдиний плюс – це підняття рівня англійської та дійсно непоганий заробіток, котрий будете отримувати за те, що зацікавлюєте та затримуєте у своїй переписці наївного чоловіка, котрий платить за кожне повідомлення вам. При цьому треба удавати, наче й самі шукаєте тут якщо не принца на білому коні, то любов всього життя. Це буває морально важко, бо ж деякі дійсно відкривають тобі душу і хочеться написати їм, що це все обман, нехай видалить сайт та забуде його назву. Проте тоді доведеться забути й про свою зарплатню.
Варто сказати, що інколи трапляється свого роду чудо й іноземець дійсно прилітає до тієї дівчини з аватарки. А раз на рік трапляються й весілля. Та це скоріше виняток з правила, тому не варто розраховувати, що будете інтернет-купідоном. Робота перекладача підійде вам, якщо знаєте англійську хоча б на рівне В1 та можете вдало вимикати емпатію на 8 годин в день.

То ж як знайти підробіток та не загубити нерви? Шукайте ту роботу, котра підходить саме під ваш характер. Краще навчитися чомусь новому або отримувати трохи менше грошей, ніж шукати валер’янку. Хтось любить бути весь день на ногах та мовчки віддавати папірці, хтось любить балакати та не зважає на негатив у свій бік, хтось вміє гарно писати та зачаровувати людей текстом. Усі ми різні і усі ми знайдемо саме того роботодавця на білому коні.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в