misto.zp.ua

Як війна вплинула на життя українців

Війна, страшне слово яке 24. 02. 2022 року торкнулось кожного українця. Саме в цю страшну дату російські війська вторглись на територію нашої незалежної України зламавши долю тисячам українцям. Частина населення України покинула країну, виїхавши за кордон, друга частина не покидала країну, просто виїхала в більш безпечне місце, але й є частинка людей що знаходяться на території своєї рідної держави у своєму рідному місті, кожного дня перебуваючи під великим страхом померти так і не попрощавшись із рідними. У грудні 2022 року уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що з початку повномасштабного вторгнення з України виїхало понад 14,5 мільйонів українців. З них 11,7 млн в’їхали до Європейського Союзу; 7,7 млн зареєстровані в Європі як отримувачі тимчасового захисту. Українці – сильна нація, котра змогла протистояти і досі бореться за свободу зі злим народом котрий вторгся на наші землі. Зрозумілим є факт, що війна негативно вплинула на життя українців, і ми спробуємо розібратись як саме.

Велика кількість українців перестали відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні, максимально імітуючи спосіб життя “до 24 лютого”. Це допомагає їм підтримувати душевні сили. Водночас їм потрібно розуміти, що все вже не буде так, як раніше. Отже, для українців життя після 24 лютого розділилось на «до» та «після», деякі позбулися домівки через влучання в їхнє житло ракети, в деяких не було інших варіантів як їхати за кордон і не знати як жити далі починаючи все з нуля. Українці які залишились жити в своїй країні кожного дня ризикують своїм життям, перебуваючи у невідомості буде тихою наступна ніч або ні. Також на українців вплинули щоденні відключення світла, котрі не давали змоги щоденно наполегливо працювати підтримуючи економіку країни.

Ми звернулись до результатів опитування фонду «Демократичні ініціативи» на сайті life. pravda де побачили результати опитування українців на питання з яким ми розбираємось. Більшість опитаних українців (52%) назвали перебої з електропостачанням прямим наслідком війни, що впливає на їхнє життя. Майже чверть (24%) українців повідомили, що хтось із членів їхньої родини був мобілізований до лав Збройних сил України. Крім того, 21% українців зазначили, що дохід їхньої сім’ї значно скоротився. Близько 17% респондентів зазначили, що їм довелося розлучитися з родичами, і майже стільки ж сказали, що їхні родичі були змушені переїхати в інші області або регіони; у20% випадків родичі виїхали за кордон. Закономірно, що про цю проблему частіше згадували впівденних (25%) та східних (27%) регіонах України. Крім того,18% респондентів зазначили, що хтось із їхніх родичів добровільно пішов до армії або інших силових структур.

На даний час українцям дуже складно виживати в умовах війни, і це зрозумілий факт. Також можна зробити наголос на тому, що багато українців втратили свій щомісячний дохід такий який був до 24 лютого 2022. Ціни на продукти стали значно вище і це не може не мати влив на життя людей, адже зростання цін означає що потрібно більше заробляти, й шукати ще одну роботу щоб вистачало на проживання. Для внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) держава та різні благодійні фонди, волонтери надають допомогу як грошову так і продуктову, що дуже допомагає українським сім’ям які залишились без даху над головою та без впевненості у завтрашньому дні.

Хоча, незважаючи на даний час, на данні умови, все ж таки людям вдається жити, радіти та підтримувати економіку України. Адже наш народ дуже сильний, при будь-яких умовах він вміє прилаштовуватись до життя. Навіть незважаючи на те, що будь-який день, хвилину, годину, в місто може прилетіти ракета, люди наважуються відкривати свій бізнес починати щось нове. І це в котрий раз підтверджує що українці-сильний народ, який ніколи не здається.

Використані джерела: Суспільне новини Факти Українська правда

Юлія Хоменко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в