misto.zp.ua

Як вибрати електротрактор

Як вибрати електротрактор

Традиційно сільськогосподарська техніка працює на дизельному паливі, небезпечному для довкілля. Зі зростанням популярності еко-трендів провідні виробники агротехніки почали випускати трактори, що функціонують на електричній енергії.

Електрика та трактор

Сучасний електротрактор вигідно відрізняється від класичної агротехніки з двигуном внутрішнього згоряння. 

Більшість моделей електричних тракторів працює від літій-іонної батареї, але деякі виробники виготовляють варіанти із сонячними акумуляторами та іншими джерелами живлення. Електричний двигун має поки що маленьку потужність – у середньому близько 35 кінських сил, але вже з'являються моделі з показником до 174 к. с. 

Заряджається від спеціального пристрою за 2-4 години та близько десять годин від звичайної електромережі. Електротрактор працює близько восьми годин на одному заряді, але при застосуванні додаткового оснащення енергії акумулятора вистачить на чотири години. 

Швидкість руху складає до 40 кілометрів за годину. При цьому електротрактор простіше в управлінні та утриманні. Йому рідше потрібні техогляд та ремонт. Така техніка створює менше шуму та не виробляє шкідливих вихлопів.

Електротрактор набагато безпечніший й практичніший. Його недолік – часта підзарядка - компенсується надійністю конструкції, економією коштів на відновлення та відсутністю пов'язаних з цим втрат продуктивності та часу.

Критерії вибору

Основна вимога до будь-якої техніки – вона повинна добре виконувати те завдання, для якого її купують. Наприклад, електротрактор для прибирання снігу необхідно брати з навісним оснащенням та потужністю 12-16 кінських сил. Для перевезення вантажів або для копання траншей віддають перевагу машинам з двигуном 20 к. с. Для польових заходів рекомендується велика потужність – 24 к. с. 

При виборі враховують:

  • розмір та вагу – від цих характеристик залежить маневреність та потужність трактора; на 1 к. с. потужності двигуна повинно бути 40 кг техніки;
  • комплектація та складання;
  • продуктивність;
  • простота користування.

Фахівці рекомендують звертати увагу на багатофункціональні конструкції, які можна експлуатувати для різних цілей. Головні запити аграріїв – максимальна економія палива та наявність автоматичних систем керування. Сучасні електротрактори повністю відповідають цим аспектам.

Електрична агротехніка тільки починає свій розвиток та має великі перспективи. Вже зараз презентуються розробки конструкцій із потужністю двигуна до 100 к. с., розширеним функціоналом, повністю автономні моделі.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |