misto.zp.ua

Як українцям поводити себе в соціальних мережах під час війни?

Українці дуже часто проявляють емоції та висловлюють свою позицію щодо росії та росіян в соціальних мережах. Та ці гнівні коментарі ніяк не впливають на них. Росіяни не змінять думку, що український народ має бути винищений. Натомість ми витратимо час і енергію не на допомогу в боротьбі за життя, а на конфлікт, який нічого не змінить, окрім настрою, який після спілкування з росіянами явно буде агресивним. Ми повинні бути уважні та обережні в наших коментарях, щоб не підживлювати вогонь конфлікту.

Завжди майте на увазі, що соціальні мережі не є віддзеркаленням реальності, а лише її частинкою. Перебуваючи в інтернеті, будьте обережними та відповідальними. Особливо у період війни.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну призводить до того, що люди все частіше використовують соціальні мережі як засіб отримання інформації. Однак, дуже часто в мережах поширюють фейкові новини, міфи та чутки про війну та події в Україні. Це призводить до збільшення жахливих психологічних наслідків у суспільстві. Тому ми маємо ретельно перевірити інформацію, перш ніж щось публікувати чи репостити в соціальних мережах.

Соціальні мережі – це місце, де ми можемо обмінюватися інформацією та думками з іншими людьми. Однак, люди повинні бути уважними та дипломатичними, коли дискутують на теми, які можуть викликати конфліктні ситуації. Наша поведінка в соціальних мережах впливає на суспільну атмосферу та наше життя в реальному світі, тому ми повинні вибирати делікатну тематику та зберігати спокій у нашому віртуальному світі. Треба розуміти, що політичні теми можуть стати причиною конфліктів, тому висловлюватись на таку тему треба обережно.

Сьогодні соціальні мережі займають важливе місце у нашому житті. Все більше та більше людей отримують новини та інформацію з соціальних мереж. Але, на жаль, не завжди ця інформація є достовірною та об’єктивною. Дуже часто ми можемо стати жертвами листівок, маніпуляції та пропаганди в соціальних мережах. Якщо ви почуваєтесь некомфортно чи обурені від матеріалів, робіть все можливе для їх блокування.

Особисті дані та інформація є цінними активами, тому ми повинні зберігати їх в таємниці та використовувати додаткові заходи безпеки. Обов’язково перевіряйте, хто має доступ до ваших особистих даних та переконайтеся, що вони захищені від зловмисників. А також, уникайте розміщувати фотографії, які пов’язують вас з воєнними діями, оскільки це може мати серйозні наслідки для вас та ваших близьких.

Навіть якщо вам здається, що нічого не залежить від вас, пам’ятайте, що ваша поведінка в соціальних мережах може мати наслідки для інших людей. Дайте всім шанс на спокійну та безпечну повсякденність.

Анна Шумкова


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОРОГИ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |