misto.zp.ua

Як подорожувати яскраво і з мінімальними витратами

Молодість – це найвлучніший час для подорожей. Ти знайомишься з цікавими людьми, пізнаєш культуру міцевих, колорит міста, його історію, поглинаєш навколишню красу. Головне те, що ти здобуваєш досвід, який знадобиться й надалі.

КВИТКИ

– Студентам завжди потрібно мати з собой студентський квиток, адже це знижки на потяг, вхідні квитки до багатьох пам’яток, театрів тощо, харчування у кафе та транспорт (іноді основною умовою є придбання проїздного).

– Квитки на потяг бажано брати заздалегідь( приблизно за місяць до дати відїзду). Що стосується літака, то тут є три хвилі, коли є вигода: за рік, за 48 днів і за 20 днів. Також часто авіакомпанії влаштовують різні акції на авіабілети на певні дати. Якщо слідкувати на офіційних сайтах компаній та профільних пабліках у “Telegram”, “Facebook” тощо, то є можливість білети, які коштують близько 200$-300$ придбати на 70% дешевше, а інколи переліт може складати і 10$.

– Якщо ви плануєте завітати у кілька міст, то прорахуйте всі варіанти як туди дістатися. Наприклад, наша власна подорож потягом до Одеси, Вінниці та Києва при неправильній побудові маршруту  обішлась би у 1200-1700 грн з людини за плацкарт. Але ми побудували його такими чином, що заплатили всього 800 грн за двох.

– Інколи, якщо ви подорожуєте , наприклад, Європою компанією з 4-5 осіб, зекономити на міському та приміському транспорті допоможе оренда авто. Єдиний мінус – потрібно залишити заставну суму близько 300€.

ЖИТЛО

– Якщо ви подорожуєте самостійно, то, звісно, дешевше орендувати місце в хостелі. Проте, якщо вас двоє чи троє, вигідніше і комфортніше зняти квартиру чи кімнату у готелі. Варто пам’ятати, що у разі оренди апартаментів у приватної особи (навіть при наявності договору та документів у орендодавця) необіхдно пошукати в інтернеті відгуки про квартиру та номер телефону.

– У де-яких містах Європи (наприклад, у Парижі) спальне місце у хостелі на добу коштує дорожче, ніж апартаменти. У самому центрі міста оренда квартири обійдеться у 12€-15€, в той час як місце у хостелі мінімум 14€. Причиною такого кошторису є те, що розмір квартири в історичній частині міста усього 11-15 кв.м.

– У більшості випадків, чим ближче твоє місце тимчасового проживання до центру або вагомої, значущої пам’ятки – тим воно дорожче. Оптимальним варіантом є те, що знаходиться у 1.5 км від центру/пам’ятки.

ХАРЧУВАННЯ

У цьому пункті також працює правило 1.5 км. Проте, самим бюджетним варіантом залишається готувати самостійно. Продукти слід купувати у великих мережевих супермаркетах або на нетуристичних ринках. Сподіваємося, що наші поради станувать вам у нагоді при плануванні майбутної подорожі.

Валерія Капля


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в