misto.zp.ua

Як Франція підтримує Українців під час війни

Коли Росія пішла війною в Україну, багато країн відчинили свої «двері» і простягли руку допомоги українському народові. Мільйони людей виїхали за кордон до різних країн Європи та Світу.

 

Зараз мова піде про Францію. Це країна Західної частини Європи, вона зустріла українських переселенців організовано і гостинно та надала тимчасовий захист вже майже 120 тисячам. Звісно, всі на початку перебування у незнайомій країні, на новому місці стикалися з різними проблемами, основними з яких були оформлювання документів на дозвіл проживання, пошук житла, та нова мова спілкування. Але держава Франції постаралася для того, щоб мінімізувати ці проблеми і їх вирішити.

По всій країні діяв безкоштовний проїзд для українців на громадський транспорт у 2022 році. Станом на 2023 рік безоплатний проїзд скасовано, але є можливість оформити картки солідарності які дають великі знижки на проїзд. Також на території країни є велика безліч волонтерів, організацій та префектур які можуть допомогти з безкоштовним пошуком житла, роботою, курсами французької мови, медичним страхуванням, навчанням дітей у школах, видачі безкоштовної їжі, одягу і всіма необхідними речами для щоденного користування.

Ще у кожного українця є можливість оформити матеріальну допомогу яка буде виплачуватися щомісяця. Але, на жаль, попит на всю цю підтримку дуже великий, тому іноді доводиться довго чекати.

Фото: Альона Коваль. Посольство України у Франції за адресою 21, avenue de Saxe, 75007 Paris, France

У Франції українським біженцям допомагають усі, не лише влада, а й прості люди. Наприклад французи надають безплатно своє житло та підтримку. Дуже багато українських переселенців живуть саме з французькими сім’ями. Але українці й самі можуть дати собі раду, навіть знаходячись за кордом. Війна ще дужче об’єднала наш народ.

Щоб знайти своїх земляків були створені спільні сторінки в соціальних мережах, де кожен може ділитися своїми враженнями та порадами, або шукати для себе корисну інформацію, чи просто познайомитись та здружитися. Завдяки цьому у різних містах Франції з’явилися українські асоціації які не тільки підтримують один одного за кордоном, а й допомагають Україні, збираючи кошти, одяг, їжу, різноманітну техніку та відправляють це все великими фурами до рідної країни.

підготувала Альона Коваль


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в