misto.zp.ua

Веселі жарти чи небезпечні витівки

ashley-jurius-788557-unsplash

Не так давно на просторах інтернету стало популярним бути «пранкером». Хто такі пранкери, та чому вони так стрімко набирають популярність серед молоді?

Prank– з англійської означає «жарт, пустощі». Не прості, а, скажімо – телефонні. Іншими словами, пранк – це розіграш людини, ставлячи її в ніякову ситуацію.

Кожен мій ранок почався з перегляду повідомлень та стрічки новин. Вже не раз я зустрічала відео з пранками і це відео не було першим та після його перегляду мені стало страшно. На відео хлопець підходив до людей та починав на них сердитися та виглядав дуже агресивним, його поведінка була не зовсім адекватною, люди безперечно були налякані такою поведінкою. Після того як людина починала тікати чи просто просити відчепитись хлопець їм повідомляв, що це так званий пранк-просто розіграш. До цього я бачила не мало пранків це були добрі пранки, що не несли негативного посилу в сторону людей лише викликали в них подив та посмішки. Мені стало дуже цікаво як сучасне суспільство ставиться до такого молодіжного руху. Я запитала у людей різного віку від 18 до 68 років, що вони думают про цей вид діяльності молоді, провела опитування на своїй сторінці в Інстаграм та поспілкувалася з працівником правоохоронних органів з приводу законності таких дій.

  • Софія, студентка 17 років

На мою думку, не можна казати с приводу пранків щось однозначне. Якщо пранк – це лише добрий жарт на своїми друзями, тоді добре. А якщо пранк має на увазі злі наміри, то за це повинно бути покарання. Кожна людина реагує по різному.

  • Артур, студент 18 років

Я думаю, що це неправильно, те що вони роблять. Для людини за кадром це смішно і розважально. А ті люди, над ким знущаються пранкери, можуть відреагувати агресивно або злякатися, і не зрозуміти нічого. Різні люди бувають. Все може закінчитися бійкою, а може люди один одного зрозуміють і розійдуться, ніхто не знає. Все це пранкери роблять на свій страх і ризик.

  • Орина, студентка 18 років

«Моє ставлення до пранкерів позитивне, якщо їх жарти нікому не шкодять, не завдають матеріальної та фінансової шкоди. Я вважаю це віяння позитивним, тому що воно змушує посміхатись людей)»

  • Андрій, 46 років військовослужбовець

«Це звичайно смішно, якщо ти по цю сторону екрану, та коли ти на місці тієї людини над якою сміються чи жартують, то тобі не так весело, бо люди різні і такі шокові ситуації сприймають по різному»

  • Лідія, 68 років пенсіонерка

«Якщо жарт позитивний, то звичайно нічого поганого в цьому не бачу, а якщо це чинить комусь зле чи робить боляче, звичайно це вже не жарти і ставлюсь я до такого негативно»


На моїй сторінці в інстаграм я провела опитування поставивши два запитання «Чи знаєте ви, що таке пранк та хто такі пранкери?» і « Як ви ставитесь до пранкерів?». 50 людей дали відповідь «так» і 7 людей «ні». На друге запитання 36 людей відповіли «позитивно» та 18 людей «негативно» та 3 людини віднеслись до цього «нейтрально» обґрунтовуючи це тим, що якщо пранк не виходить за межі дозволеного, то нічого поганого у ньому немає.


Що про межі дозволеного кажуть правоохоронці

1

  • Що взагалі думаєте про «пранкерів», знаєте хто це?

– Звичайно. А що про них думати? В законах України про них нічого не написано.

  • Але ж пранки бувають різні та їх наслідки також.

– Дивлячись,що ви маєте на увазі.

  • Ми подивились те відео, що ще з ранку повергло мене у шок з інтернет ресурсу інстаграм.

– Ну, якщо б хлопець подзвонив до поліції і повідомив про фальшиве замінування або пожежу – це адміністративне правопорушення, така стаття є в адміністративному кодексі про хибний виклик ,звісно, але в такому разі якщо він наносить комусь фізичну або матеріальну шкоду здійснуює психологічний вплив на людину через,що відбувається злочин, наприклад вбивство, то це безперечно зловмисники мають понести кримінальну відповідальність.

  • Тобто, наслідки можуть бути різні від пранку і в залежності від цього будуть вирішуватись відповідальність пранкера в скоєному?

– Саме так.

Що ж дивлячись на те як стали поширюватись різні рухи серед молоді постає питання чи не стане це чимось злочинним в суспільстві та, чи знає сама молодь, що через такі «жарти» можуть страждати люди. Чи думають пранкери про наслідки, про шкоду яку вони можуть нанести – невідомо. Тож будемо уважнішими та добрішими один до одного та жартувати тільки по доброму.

Любов Науменко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в