misto.zp.ua

В Запоріжжі з’явився стритарт, присвячений музиканту Андрію Лободі

Нещодавно в Запоріжжі з’явився новий стритарт, присвячений вокалісту та фронтмену гурту “#KHORTA” Андрію Лободі, якого не стало 27 січня 2015 року через важку хворобу. Автори малюнку – вуличні митці Sleepy_Sun та Hello_O.  Саме вони зобразили постать музиканта на будинку за адресою вул. Магістральна 70, де він раніше проживав. Особливістю стінопису є прихований текст неофіційного гімну міста – пісні “Запоріжжя – це Україна” за авторством Андрія Лободи. Слова композиції відтворені фарбою, яку не видно при денному світлі. Для того, щоби їх побачити треба зробити світлину малюнку, використовуючи спалах.

Андрій був не тільки творчим виконавцем, а й громадським та політичним діячем. Він – яскравий приклад того, як за допомогою музичного таланту можна доносити український патріотизм. Музикант щиро любив Батьківщину: через свої композиції він звертався до слухачів, нагадував їм про красу нашої країни та мови, незламність та єдність українського народу.

В своїх піснях Андрій Лобода неодноразово згадував війну на сході країни: він закликав весь світ підтримувати Незалежність України та шанувати воїнів, що її захищають. Виконавець займав категоричну позицію проти антиукраїнських сил та російських окупантів, підтримував Збройні сили України. Під час виступу гурту “#KHORTA” у Лондоні Андрій Лобода виконав пісню “World Support Ukraine”, текст якої й досі актуальний та торкається душі кожного:

“And I ask you please

you can feel my pain

World support Ukraine”

Смерть Андрія не завадила подальшому розвитку гурту. Нині лідером “Хорти” є Юрій Юрченко. 29 вересня музикальний проєкт випустив кліп на нову композицію “ДНК ВОЛІ”, яка успадкувала традиційний для гурту жанр етно хіп-хоп.

В липні цього року одну з вулиць міста Запоріжжя було перейменовано на честь музиканта – тепер вулиця Волзька стала вулицею Андрія Любоди. Ім’я виконавця увічнене в історії Запоріжжя та житиме вічно в серцях українців, а його пісні і далі підтримуватимуть незламність нашого народу та силу нашого духу.

Юлія Матковська


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |