misto.zp.ua

Український кінематограф

Перше український витвір кіномистецтва датується ще 1893 роком, який винайшов, сконструював та відзняв Йосип Тимченко. Його першими стрічками були «Скачущий всадник» та «Копьеметатель». Це були перші українські хронікальні сюжети.

 

Надалі список українського кіно продовжили екранізації театральних вистав «Наталка Полтавка» за участі Марії Заньковецької та Віри Холодної.

Одну з найвидатніших ролей у розвитку нашого кіномистецтва зіграв Олександр Довженко. Саме він започаткував напрям «українське поетичне кіно» та прославив нашу країну фільмами «Земля», «Звенигора» та «Арсенал».

Розквіт український кінематограф набув у 1950-60 роках, коли на екранах побачили «За двома зайцями», «Весна на Зарічній вулиці» та «Спрага». За Радянських часів дуже багато фільмів були внесені до списку кращих за весь час існування кінематографу.

Наразі сучасне незалежне кіно продовжує зароджуватися. Наші режисери Тарас Томенко, Степан Коваль, Ігор Стрембіцький отримують свої нагороди на світових кінофестивалях.

У 2013 року глядачі змогли побачити стрічку «Тіні забутих предків», яку назвали голівудською стрічкою України. А фільм “Плем’я” Мирослава Слабошпицького на Каннському кінофестивалі 2014 року здобула три нагороди в конкурсній прграмі «Тиждень критики» з чотирьох можливих.

З кожним роком українські фільми стають все кращими, отримують все більше нагород на конкурсах і фестивалях, а режисери відкривають нові кордони фантазії. Безперечно, що на світ ще чекає новий Параджанов, Довженко або Стрембіцький.

Софія Матвейшина


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |