misto.zp.ua

Український День благодійності | по запорізькі

Щороку друга неділя грудня присвячується благодійності. Зараз модно не хизуватись новим Айфоном чи «залізним конем», а скеровувати свої заощадження на благородні справи. Можна змінити світ на краще, у нас є всі можливості – від ініціатив до масштабних проектів. Аби надихнути на добрі справи, ми вирішили розповісти де у Запоріжжі можна проявити себе.

Благодійний магазин  «Дари добро» – це місце куди ви можете віддати непотрібні вам речі і вони принесуть користь іншим людям. Ви можете придбати необхідні вам речі за дуже низькими цінами. Саме тут забезпечується взуттям і одягом нужденні у всій Запорізькі області.

Керує магазином активістка, координатор волонтерського руху  «Твори добро, Україно» Оксана Левченко. Саме завдяки її небайдужості та сильному характеру ми можемо з упевненістю сказати, що благодійність в Запоріжжя існує. Менеджер магазину Євгеній Удовиченко виділив, що вони реалізують екологічні та культурні проекти, також займаються десятьма напрямами: від допомоги інвалідам різного віку до літнім людям.

Благодійний фонд «Посмішка дитини» позиціонує себе як місце для надання допомоги та підтримки людям в складних життєвих обставинах, а також зміцнення їх життєстійкості. Привернення уваги суспільства до Глобальним проблемам і відповідального споживання. З 2013 року реалізовано понад 20 проектів, спрямованих на психосоціальну підтримку населення, комплексну допомогу ВПЛ і місцевому населенню, неформальна освіта та медіацію для дітей та молоді, а також на соціальну адаптацію вихованців шкіл-інтернатів.

Евеліна Буянкова та Валентина Ємельянова керівниці багатьох проектів фонду. За минулий рік допомогу отримали понад 21051 чоловік і на цьому вони не зупиняться. 127 людей, які працюють задля того, щоб усмішок на вулицях було більше. Вони  спростовують міфи про благодійність:

  • Міф №1 «Супергерої весь вільний час витрачають на те, щоб допомогти іншим»

Так, волонтеру потрібно вільний час, який він може приділити дітям, але це може займати всього пару годин. Наприклад, у фонді є волонтери, які можуть просто зібрати речі для дітей серед знайомих і завести їх нам, витративши на це пів години часу. Поїздка до дітей в інтернат займає в середньому 2-2,5 години, начебто теж не так багато, також є поїздки вихідного дня. Кожен визначає сам для себе ту кількість часу, який може приділити роботі.  

  • Міф №2 «Волонтерство – це для студентів і молодих людей, готових у будь-який час дня і ночі летіти на допомогу»

Волонтер – це стан душі, яке зовсім не залежить від віку і соціального статусу. У багатьох проектах необхідна допомога людей старшого віку: вони із задоволенням діляться життєвим і професійним досвідом, сімейними цінностями і традиціями. Люди більш зрілого віку, що відбулися в своїй професії, стають успішними волонтерами і відкривають для себе нові грані, отримують новий досвід.

  • Міф №3 «Після того, як вас присвятили в таїнства супергероїв-волонтерів, ви не зможете зупинитися»

Це вирішує кожен сам, нікого примусово не змушують допомагати Час, проведений разом з командою починається для кожного по-різному, і потім кожен сам визначає розвивати себе як волонтера, перейти в іншу сферу або припинити волонтерську діяльність.

  • Міф №4 «Волонтером може бути тільки заможна людина»

Рівень матеріального достатку абсолютно не важливий у волонтерській роботі –  важливо бажання допомогти. Так, матеріальна допомога дійсно потрібна для покриття потреб дітей, придбання матеріалів для майстер-класів, канцелярії, проведення екскурсій для дітей.  Але це лише мала частина, найнеобхідніше для дітей – це спілкування і позитивні емоції.

Гасло організації:  «будь-яка справа, що здійснюється з посмішкою, приносить задоволення. І все вийде навіть краще, ніж ви очікували!».

Благодійний фонд «Патріот Запоріжжя» займається наданням благодійної допомоги онкохворим дітям та дітям з тяжкими захворюваннями, створенням умов для активного відпочинку запорізьких дітей, стимулюванням ініціативних груп до активної і злагодженої суспільного життя, створенням умов для відпочинку пенсіонерів, а також забезпеченням жителів міста соціальними картами, які дають можливість купувати самі необхідні товари за соціальними цінами. Директор фонду Альберт Павлов, який узяв з дитячого будинку дітей на виховання, мріє про те, щоб на Землі все було добре і всі жили в мирі та злагоді.  

Благодійна організація «Храм – творімо добро разом». Мета створення організації: будування громадянського суспільства на міцному духовному фундаменті української нації. Щотижня члени фонду зустрічається у колі побратимів з психологом та капеланом, будують стосунки між родинами військових, організовують спільні виїзди на природу та подорожі Україною.Важливим напрямком роботи миротворчого клубу є допомога жінкам, які втратили чоловіків,  сиротам та матерям солдат, що загинули в АТО. Меседж, який хочуть донести члени правління фонду такий: «Діалог має відбутись, мир, а не тероризм».

Благодійний фонд «Карітас» – міжнароднй фонд, який займаються розвитком  громадянського суспільства і солідарності, захистом прав людини і діяльність в сфері соціальної політики. Тут можна отримати як матеріальну допомогу, так і допомогу кваліфікованих фахівців абсолютно безкоштовно. Дуже хороша організація для допомоги переселенцям. Вам нададуть допомогу з проведенням часу дитини, (це заняття англійською, шахами, рукоділлям), вашим працевлаштуванням, і послугами психолога і багато іншого. А головне; вас раді тут бачити.

Традиція відзначати День благодійності в нашій країні з’явилася 11 років тому – 13 грудня 2007. День покликаний затверджувати принципи гуманізму і милосердя, сприяти благодійній діяльності та підтримувати ініціативи громадських організацій.

Кароліна Гайдук


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в