misto.zp.ua

Українські експерти разом із польськими колегами виробили стратегію боротьби з молодіжним безробіттям

Українські експерти разом із польськими колегами виробили стратегію боротьби з молодіжним безробіттям

Група українських експертів, які протягом тижня вивчали діяльність польських інституцій із працевлаштування повернулася із польського міста Жешов 17 лютого. Експерти ознайомилися з діяльністю Підкарпатського корпусу добровільної праці, який займає чільне місце у структурі органів працевлаштування, аналогічне українським обласним молодіжним центрам праці. Польські спеціалісти детально представили інформацію щодо правових підстав своєї діяльності, структури організації, особливостей функціонування її одиниць у сфері посередництва праці та професійних консультацій, а також освіти та виховання молоді.

 Також експертна група побувала у Воєводському та Повітовому центрах зайнятості Підкарпаття. Польські колеги гостинно прийняли українських спеціалістів та поділилися власними напрацюваннями в сфері зайнятості молоді.

 Під час стажування учасники проекту побували у Вищій школі інформатики і менеджменту в Жешові. До речі, в цьому навчальному закладі навчається велика кількість студентів з України. Корисним виявилося спілкування зі спеціалістами Бюро кар’єр Вищої школи. Вони поділилися своїм досвідом у сфері практик працевлаштування та організації  стажування для молоді.


 Отриманий досвід щодо польських практик працевлаштування експерти мали можливість опрацювати під час робочих зустрічей. Підсумки проекту підбили в п’ятницю, 15 лютого, під час проведення Міжнародного семінару. Зі словами вдячності до всіх присутніх звернулися координатори проекту з польської та української сторони Валентина Дмитренко та Святослав Абрам’юк, а також високоповажні представники польських державних інституцій.

Результатом роботи українських експертів стало:

 - створення Коаліції організацій, установ та інституцій, які сприяють працевлаштуванню молоді в Україні та підписання відповідного Меморандуму;

 - підписання між керівниками українських організацій із працевлаштування порозумінь про співпрацю з польським Підкарпатським корпусом добровільної праці;

 - вироблення експертами конкретних напрямків для подальшої спільної діяльності у сфері працевлаштування.

 Участь запорізького експерта з працевлаштування, президента Запорізької громадської організації «Центр розвитку кар’єри «Професіонали» Кирила Дяді в проекті сприяла:

 - підписанню порозуміння про співпрацю з польським Підкарпатським корпусом добровільної праці та Запорізькою громадською організацією «Центр розвитку кар’єри «Професіонали»;

 - ЗГО «ЦРК «Професіонали» приєдналася до Коаліції організацій, установ та інституцій, які сприяють працевлаштуванню молоді в  Україні – «Конкурентна молодь України»;

 - встановлення взаємних відносин з польськими колегами, що займаються працевлаштуванням, освітою, навчанням та розвитком людського потенціалу.

 Стажування проходило в рамках міжнародного проекту «ПОШУК НОВИХ МЕХАНІЗМІВ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ МОЛОДІ», який фінансується за рахунок Благодійного фонду імені Богдана Гаврилишина. Організаторами виступили Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молодіжний центр працевлаштування», Тернопільський обласний молодіжний центр праці  та Добровільний корпус праці Прикарпаття (Польща).


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
ПОЗИЦІЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |