misto.zp.ua

Українська школа в Польщі сягає вершин світової освіти

Школа для українських дітей-біженців у Польщі «Перша українська школа» від фонду «Незламна Україна» здобула визнання на міжнародній арені, увійшовши до топ-10 найкращих шкіл світу у престижному конкурсі «The World’s Best School Prize 2024». Ця визначна подія підкреслює стійкість та винахідливість українців, які навіть у складних умовах вимушеного переміщення не здаються і створюють для своїх дітей якісні освітні можливості.

Школа, заснована небайдужими українками в Польщі на початку повномасштабного вторгення, стала рятівним кругом для тисяч дітей, які змушені були тікати від жахів війни. Завдяки самовідданій праці педагогів та підтримці донорів, «Перша українська школа» не лише забезпечила безкоштовну освіту та психологічну допомогу протягом 2022-2023 років, але й створила атмосферу дому та єднання для своїх вихованців.

Учні школи не лише здобувають знання, але й вивчають іноземні мови, проходять профорієнтацію та готуються до інтеграції в польське суспільство. З нового навчального року школа перейде на україно-польську програму, надаючи учням рівний доступ до освітніх можливостей з польськими школярами.

«Перша українська школа» – це не просто навчальний заклад, це символ незламності українського духу та прагнення до кращого майбутнього для своїх дітей. Її успіх у конкурсі «The World’s Best School Prize 2024» є свідченням високої якості освіти, яку вона надає, та самовідданої праці її педагогів.

Це визнання слугує натхненням для інших шкіл в Україні та за її межами, демонструючи, як навіть у найскладніших умовах можна творити освітні дива.

Варто зазначити, що про конкурс World’s Best School Prize в Україні мало хто знає. Це свідчить про те, що нам потрібно більше докладати зусиль для популяризації українських освітніх здобутків на світовій арені.

Українські вчителі та школи заслуговують на визнання та повагу за свою самовіддану працю та прагнення до виховання нового покоління свідомих та освічених громадян.

Перемога «Першої української школи» у конкурсі «The World’s Best School Prize 2024» – це не лише її тріумф, це тріумф усієї України!

Софія Наумова


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |