misto.zp.ua

У Запоріжжі пляжний сезон відкривати не будуть. Але відпочинок на пляжі не забороняється

У Запоріжжі пляжний сезон відкривати не будуть. Але відпочинок на пляжі не забороняється

Цього року, як і минулого, у Запоріжжі ухвалено рішення не відкривати офіційно пляжний сезон.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова ЗОВА Юрій Малашко:

– Офіційно пляжний сезон відкрито не буде. Але люди ходять на Дніпро, відпочивають. Головне, щоб вони не наражали себе на небезпеку. На пляжах міста Запоріжжя безпечно. Але якщо говорити про пляжі ближче до лінії розмежування, то там ситуація більш небезпечна…

Іншими словами, відпочивати на березі Дніпра не забороняється, але за свою безпеку кожен має відповідати сам.

Директор КП “Титан” Петро Чекер, у віданні якого перебувають міські пляжі, підтвердив, що у Запоріжжі цього літа пляжний сезон відкрито не буде :

– На території Центрального і Правобережного пляжів ми розмістили оголошення, в яких зазначено, що масовий відпочинок на період дії воєнного часу на водних об’єктах заборонений.

Минулими вихідними “МИГ” побував на Центральному пляжі і перевірив, що там зараз відбувається.

НАГАДАЮ, що вже з кінця минулого року в річці Дніпро в районі Запоріжжя та в Каховському водосховищі почав стрімко знижуватися рівень води. Причина – пошкодження окупантами Каховської ГЕС, яку вони контролюють. Проте вже у квітні ситуація змінилася. Через весняне водопілля та паводок було ухвалено рішення здійснити скидання води через дамбу Дніпровської гідроелектростанції. У результаті рівень води став зростати і піднявся навіть вище звичних багаторічних позначок…

На Центральному пляжі, наприклад, це призвело до часткового затоплення піщаної зони відпочинку.

І нині тут частина каркасів для сонцезахисних тентів, “грибків” та урн для сміття стоять у воді.

Але це не бентежить пляжників. У центральній частині їх поки що не дуже багато. Однак невеликі групки все ж є, зокрема з дітьми.

Не пустують і майданчики для пляжного волейболу. Тут проходять цілком професійні тренування спортсменів для майбутніх змагань – під керівництвом тренерів, у присутності медиків (на випадок травми) тощо.

НА ДАЛЬНЬОМУ кінці пляжу – тому, що в народі називають “Молодіжним”, відпочивальників уже набагато більше. Можливо, тому, що тут більша частина “грибків” знаходиться не у воді, а на суші. (на відміну від рятувальної вишки). До того ж на них не потрібно натягувати тент, вони й без того добре захищають від сонця.


Вода ще не особливо прогрілася, але купальщиків уже вистачає (“Бадьорить! Але купатися можна…”).

Варто також зазначити, що на пляжі досить чисто – видно, що комунальники тут прибирають і щодня очищають урни.

Ось тільки ногомийки і питні фонтанчики не працюють. І, найімовірніше, працювати не будуть. Так само, як медпункти і рятувальні патрулі на човнах. Принаймні минулого літа такого сервісу не було, оскільки офіційно пляжі вважалися закритими. Тож про свій комфорт і безпеку слід подбати самим.

До слова, про безпеку. Поруч із Центральним пляжем є невелике модульне укриття, куди можна сховатися в разі оголошення повітряної тривоги.

КРІМ любителів позасмагати і зануритися у річку, Центральний пляж також приваблює чималу кількість рибалок. Особливо багато їх на пірсі – яблуку ніде впасти. Спійману рибу, щоправда, побачити не вдалося – кажуть, кльову не було. Але, я так розумію, що для справжніх любителів улов – не головне, набагато важливіше – сам процес. Заради цього можна годинами стояти з вудкою і просто медитувати, дивлячись на поплавок.

ВІДРАЗУ за “Молодіжним пляжем” починається зелена прибережна зона, яка теж дуже популярна серед запоріжців. Тут і порибалити можна, сховавшись у тіні дерев, і шашлики на багатті приготувати, і просто відпочити.

Зараз більша частина улюблених місць на цій ділянці недоступна для пікніків – затоплена водою. Але виглядає це дуже мальовничо і нагадує справжні плавні – невеликі затоки серед дерев, звивисті водні доріжки, на які запливають качки. І вода така чиста й прозора. Краса!

Єдине, що дратує, так це розкидане всюди побутове сміття – порожні пляшки, пластик, паперова тара, які залишили після себе “любителі природи”. Запорожці, ну що ж ви так!

Світлана Шкарупа,
фото авторки


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в