misto.zp.ua

Три кити вступної кампанії очима Дмитра Табачника

За ініціативи Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника наступного року набір студентів відбудеться за трьома складниками вступної кампанії. Це результати ЗНО, середній бал атестату та оцінка ВНЗ, яка, за словами Міністра, буде формуватися на основі  співбесід, конкурсів, усних іспитів тощо.

Три кити вступної кампанії очима Дмитра ТабачникаЕксперти з проблем реформування освіти активно обговорювали рішення Міністерства  на прес-конференції, організованій Запорізьким Медіа Центром. Ректор ЗНТУ Сергій Бєліков схвально сприйняв звістку про надання вишам права впливати на відбір студентів. На переконання ректора ЗНТУ неможливо набирати студентів виключно за результатами тестування: «Правильна відповідь або є, або її немає. А що думав абітурієнт, коли відмічав правильну відповідь?». До мінусів роботи попереднього складу Міністерства освіти Сергій Бєліков відносить також численні нормативно-правові акти, які ускладнили роботу системи та зробили майже неможливим досягнення, наприклад,  вченого звання. Своє негативне ставлення до ЗНО Сергій Бєліков склав після неповного року роботи зі студентами, яких набрали виключно за результатами тестування. «Ми отримали незрозуміло що!», - характеризує ректор «Машинки» перший курс університету.

Раїса Чухрай, заступник голови депутатської комісії з гуманітарних  питань Запорізької міської ради, підтримує систему тестування та зауважує, що не можна піддавати такому стресу абітурієнта: «Батьки та діти у шоці. Мені шкода тих школярів, яким треба буде складати тестування та додатково іспити в вишах. Є базовий рівень знань та школярі мають його показати за допомогою ЗНО».

До інших рішень Дмитра Табачника, якими з журналістами поділився Сергій Бєліков, належать наступні:
1. Необхідність відновлення довузівської підготовки студентів. Вона забезпечує майже 60% вступників саме в ці виші, підготовчі курси яких відвідували абітурієнти;
2. Можливість обирати між ЗНО та вступним іспитом для заочників, які мають атестати про середню освіту до 2007 року включно;
3. Можливість вступати на технічні спеціальності, навіть якщо тест з української мови та літератури складений незадовільно;
4. Для вступу до ВНЗ можна подавати сертифікати ЗНО за 2008 та 2009 роки;
5. Можливість складати тестування на мові, якою абітурієнт навчався в школі.

Нагадаємо, що вимога опозиції про відставку Дмитра Табачника залишилася не виконаною. Як повідомляє «Кореспондент.net», за проект постанови про відставку Міністра освіти у вівторок проголосували 202 народних депутати з 424 зареєстрованих у сесійній залі.

Дар’я ДУЙЛОВСЬКА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |