misto.zp.ua

Топ-10 фактів про серію фільмів «Володар перстнів»

1. Декорації та реквізит. 

Майже всі декорації, які глядач бачить у кадрі  побудовані насправді, без додавання величезного шару графіки. Деякі з них були відтворені в реальний розмір (наприклад, Шир, де жили хоббіти, та ельфійський Рівендел), інші  створені в мініатюрі. Було створено тисячі бутафорської зброї, не менше накладних вух для ельфів та великих ніг для хоббітів, справжню броню. Також у повному розмірі були троль та мертвий елефант. Та що говорити, одних перстнів різних розмірів було створено аж 30!


2. Комп’ютерна графіка. 

Хоча, як було сказано, для зйомок фільмів було побудовано величезну кількість декорацій, без допомоги графіки не можна було обійтися, але виконана вона на найвищому рівні. Наприклад, для показу масового бою, кожен із масовки декілька разів дублювався, а потім вів себе самостійно, що створювало реалістичну битву. Окрім цього, була використана «техніка захвату руху», за допомогою якої створювався Голум у виконанні Едді Серкіса, яка, завдяки цьому «досвіду», отримала свій подальший розвиток.


3. Метод зйомки. 

Для створення реалістичних кадрів, де б актори, які мають приблизно однаковий зріст, були різними, режисер Пітер Джексон використовував метод форсованої перспективи, тобто гра з розмірами (наприклад, одно актора ставлять ближче до камери, а іншого – далі, більші за розмірами предмети побуду та меблі тощо).


4. Мова Толкіна. 

Мову, яку вигадав професор Джон Толкін для своєї книги, була повністю передана в серії фільмів. Тут звучало два її діалекти: мордорський, яким розмовляли орки та Саурон, та ельфійський. До речі, актор Віго Мортенсен, виконавець ролі Арагорна, єдиний, хто повністю вивчив мову ельфів.
5. Мова хоббітів. 

Так як ці привітні створіння мали відображати справжніх британців, актори Монаган Домінік та Біллі Бойд (Мері та Піпін, британці за походженням) навчали Елайджу Вуда та Шона Естіна (Фродо та Сем) британському варіанту англійської мови. Це можна почути в оригінальній версії фільмів.
6. Трюки. 

Вже згаданий актор Віго Мортенсен та його колега Орландо Блум, виконавець ролі Леголаса, самостійно виконували всі трюки. Звичайно, це не могло минутися без травм: Віго зламав зуб та палець на нозі, а Орландо ребро. Окрім цього, Віго Мортенсен ледь не загинув під час зйомок фільмів, ледве не втопившись у річці через неправильний розрахунок потоку води, та у двобої з орком, коли інший актор випадково кинув у нього меча, але Арагорн в останній момент зміг відбити його в сторону.
7. Інші подвиги акторів. 

Уваги також заслуговують ще два актори Шон Бін, який грав роль Бороміра, та Джон Ріс–Девіс, який грав гнома Гімлі. Перший, через свій страх польотів, щодня в повному обмундируванні підіймався на вершину гори для зйомок, а другий щодня носив грим, на який у нього була страшенна алергія, через що очі та обличчя часто набрякали, але незважаючи на це, вони продовжували грати.
8. Масовка та проблеми з керівництвом Нової Зеландії. 

З самого початку на місці зйомок, а саме в Новій Зеландії, через масштабні декорації та зйомки були конфлікти між командою фільму та керівництвом держави. Але згодом, зрозумівши переваги, країна надала навіть підтримку фільму у вигляді новозеландської армії для масовки. До речі, в ній брали участь понад 3000 осіб! Зараз місця зйомок залишаються місцями для паломництва фанатів франшизи, через що туристичний потік у Новій Зеландії значно збільшився.
9. Карлики. 

Для передачі дійсно маленького зросту хоббітів, для зйомки було запрошено людей–карликів, які носили маски справжній акторів.

Елайджа Вуд зі своїм дублерем

10. Про деяких акторів.

Віго Мортенсен розповідав, що погодитися на запропоновану роль Арагорна змусив його син, який був фанатом книг Толкіна. Ієн Маккеллен вважає роль Гендальфа Сірого однією з найкращих у своїй кар’єрі, а Кристофер Лі (Саруман) був особисто знайомий з Джоном Толкіном!


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в