misto.zp.ua

Студенти ЗНУ зустрілися з учасником Революції Гідності

 

У п’ятницю, 22 листопада, першокурсники факультету журналістики поспілкувалися з тренером школи бойового мистецтва “Спас” Михайлом Преображенцевим, який брав участь у Революції Гідності та бойових діях на Сході України. Зустріч була присвячена Дню Гідності та Свободи.

Михайло Преображенцев запропонував студентам фрагменти фільму, номінованого на Оскар, “Зима у вогні”. Це кінострічка, яка змальовує хронологію Євромайдану від початку до самого його кінця. Першокурсники побачили вибухи, дим, тисячі людей і як “Беркут” розганяв мітингуючих. На карті Києва їм показали місця, пов’язані з революційними подіями. Студентку Валерію Єфіменко дуже вразила побачена хроніка: “Коли Михайло Юрійович відповідав на наші питання, я не знала, як заговорити з ним, бо у мене до горла підступив клубок”.

Михайло Преображенцев сказав, що не міг повсякчас знаходитися в Києві, тому що в Запоріжжі на нього чекали учні. Він їздив на Майдан на вихідних і входив до складу Четвертої козацької сотні. Бувало таке, що він не міг виїхати із Запоріжжя, тому кидав автомобіль і чимдуж добирався до столиці автостопом, щоб підтримати побратимів.

«Усі люди, що там були, створили реальну Січ, таку, як на Хортиці. Також вразило те, що люди були різні: і російськомовні, і україномовні. І це їх не роз’єднувало. Усі були завзяті й хоробрі. Програмісти, поети, доктора наук йшли та боронили, вони не ховалися і не боялися», – розповів студентам Михайло Юрійович. Він додав, що на Майдані була самоорганізація. Кожен знав, що повинен робити і робив це.

Наприкінці зустрічі, доцент кафедри журналістики Юрій Костюк порадив своїм студентам: «Завдання журналіста – розуміти, що це наша історія і це серйозно. На Євромайдані було особливе повітря – повітря, наповнене свободою. Повністю подивіться фільм, який ми бачили сьогодні фрагментами. І почитайте книгу Зої Кошкіної «Майдан. Нерозказана історія». Ви багато зрозумієте».

Як відомо, 21 листопада 2013 року уряд України призупинив євроінтеграцію. На Майдан Незалежності вийшли тисячі людей із закликами не робити цього. Протестні акції тривали до 22 лютого й увійшли в історію під назвою Революція Гідності. Щороку 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

Наталія ДАНИЛЮК


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в