misto.zp.ua

Стань донором – залиш свій внесок

14 червня відзначається Всесвітній день донора крові – свято на честь людей, які здають свою кров заради порятунку людських життів. Дата святкування була обрана на честь дня народження австрійського лікаря Карла Ландштайнера, який перший відкрив групи крові (резус-фактор) людини і зробив перший крок до переливання донорської крові.

Донорська кров потрібна постійно. Одна людина може врятувати життя до трьох людей. Сама процедура може займати від десяти хвилин до трьох годин вашого часу, у залежності від типу донації. З початком повномасштабного вторгнення потреба у донорській крові зросла у рази, а ще до цього треба додати, що є десятки інших випадків коли потрібна донорська кров.

За посиланням ви можете ознайомитися де, як і коли ви можете здати кров у місті Запоріжжя.

” Крайній раз коли я був донором це 04.06.24, я здавати кров на тромбоцити для нашого військового. Стати донором геть не важко, лише треба за день підготуватися, притримуватися легкої дієти та морально підготуватися. У клініці безкоштовно роблять аналізи на перевірку вашої групи крові, тиску, рівня гемоглобіну та тромбоцитів. Сама процедура зайняла у мене 50 хвилин, медсестри були весь час уважні до мого стану самопочуття, також запропонували солодкий чай та печиво, окрім цього я отримав 40 гривень після завершення процедури. Я вважаю, що бути донором необхідно, особливо у такий важкий для нас час”, – розповідає донор Євген.

Катерина Вершиніна


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |