misto.zp.ua

Системи оцінювання знань у світі, як їх використовують

Системи оцінювання знань у світі, як їх використовують

 

Система оцінювання якості освоєння освітніх програм учнями – найважливіший елемент освітнього процесу і кожна країна має свої критерії оцінювання.

У Японії діє 100-бальна система оцінок. Характерна тим, що бал виставляється всьому класу, а не окремому учневі. Тоді як протягом багатьох років оцінка “A” означала результат у діапазоні від 80 до 100, в деяких навчальних закладах для позначення високої успішності учнів ввели спеціальну оцінку, що означає результат від 90 до 100 балів. Незадовільна оцінка позначається буквою “E”, хоча деякі інститути для цього використовують “F”.

У Сполучених штатах Америки літерна система – оцінка А відповідає «п’ятірці» і ставиться, якщо виконані всі завдання або хоч би 90 відсотків. B відповідає нашій «четвірці». Школяр отримує її за 80 % завдань. І так далі. Якщо учень виконав менше 60 %, він отримає оцінку «F», що відповідає нашій одиниці.

У Данії в 2007 році була прийнята 7-бальна система оцінювання, що стала заміною старої 13-бальної системи оцінювання. Нова шкала була створена і поєднана відповідно до стандартів ECTS-шкали. Syv-trins-skalaen складається з семи різних оцінок в діапазоні від 12 до -3, з максимальною оцінкою в 12 балів. Ця нова шкала є залишком “чистої” шкали, а це означає, що оцінка не завжди відповідає заслугам.

У Норвегії, в початковій школі (Barneskole, віком від 6 до 13 років) офіційно оцінки не ставлять. Звісно, викладачі пишуть власні коментарі або аналізи тестів наприкінці кожної чверті. У молодших і старших класах середньої школи використовується шкала від 1 до 6, де 6 – найвища оцінка, а 2 – найнижча задовільна оцінка. Для звичайних тестів і четвертних результатів оцінки часто ставлять зі знаками “+” і “-” (крім 6 + і 1 -). Також у загальній практиці використовуються такі оцінки, як 5/6 або 4/3, вказуючи на результат між цими двома оцінками. Певна річ, ті оцінки, які учні отримують у свій диплом, містять ціле число. Нецілочисельний середній бал учня також вказується в дипломі. У вищій освіті, відповідно до системи ECTS, оцінки за університетські та аспірантські іспити виставляються за шкалою від A (вищий бал) до F (нижчий бал), де E є мінімальним прохідним балом. Система ECTS була введена в університетах і коледжах Норвегії на початку 2000-х років, у школах оцінки переводяться в систему ECTS з 2003 року. До 2003 року найбільш поширеною шкалою оцінок, використовуваною на університетському рівні, була шкала 1,0 (найвищий бал) до 6,0 (нижчий бал), із мінімальним задовільним результатом у 4,0.

Ольга Туманова


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |