misto.zp.ua

Проєкт ЗНУ став платформою для навчання, соціалізації та розвитку: виш зібрав близько 150 школярів на його заходах

Минув перший тиждень літньої школи для учнів 3-4 та 10 класів у Запорізькому національному університеті (ZNU, Zaporizhzhia National University).

У роботі школи беруть участь близько 150 дітей із 11 запорізьких навчальних закладів. Учні молодшого шкільного віку були залучені до вивчення та покращення знань з української мови, літератури, психології та географії. До того ж діти брали активну участь у спортивних і веселих іграх, творчих майстернях та екскурсіях.

Учениці Запорізької початкової школи “Прогрес” із захватом розповіли про офлайн навчання та спілкування з однолітками, якого їм не вистачає, а також поділилися враженнями від відвідування Зоологічного музею та уроків «Цікаво про дизайн».

Докторка наук, професорка, завідувачка кафедри слов’янської філології Ірина Павленко розповіла про свій досвід роботи з учнями молодшого шкільного віку:

“Це вперше, коли до нас приходить така малеча. Це корисний досвід, як для нас (викладачів), так і для дітей. Якщо говорити про навчання, то тут так само як і зі студентами – є ті хто активно працюють, а є ті, хто ще не розкрив себе”.

Учні старших класів зробили перші кроки для підготовки до обрання професії під час відвідування занять з фінансової грамотності, психофізіології, криміналістики, туризму та фітнесу, археології, історії. Крім того, діти грали в симуляційні та антифейкові ігри.

Своїми враженнями поділився Артем Анохін, учень 10-А класу Запорізького академічного ліцею №23. Він розповів, що кожна лекція цього тижня була цікавою, але для себе він виокремив лекції з археології та фінансової грамотності “Подорож у світ податків”. Хлопець відзначив викладачку Юлію Огреніч, докторку наук, професорку кафедри фінансів, банківської справи та страхування, за її активність та знаходження спільної мови з учнями.

Заступниця директора з навчально-виховної роботи ЗПО “Центр науково-технічної творчості “Політ” Ірина Лагута зазначила, що метою проєкту є популяризація університетської освіти серед учнів та батьків. А одним із ключових аспектів Літньої школи є створення можливостей для живого спілкування між дітьми. Особливо це потрібно через дистанційне навчання, аби учасники мали змогу розвивати командні навички, будувати дружні стосунки та контактувати одне з одним.

Літня школа в Запорізькому національному університеті є платформою для навчання, соціалізації та особистісного розвитку кожного учасника. Вона надає можливість учням покращити свої знання, збагатити свій особистісний досвід через академічні виклики, творчість та дружні стосунки. Такі ініціативи розширюють поле кругозору і мотивують на досягнення нових професійних цілей.

Стежте за новинами також у соцмережах пресслужби ЗНУ:

https://www.facebook.com/pressluzhbaZNU
https://www.instagram.com/pressluzhbaznu/
https://t.me/pressluzhbaZNU
Соцмережі ЗНУ:
https://beacons.ai/official_znu

Олена Рачук


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |