misto.zp.ua

Поговоримо про селфі?

Гаджети заполонили світ, це вже нікого не дивує. Кожен смартфон має вбудовану камеру, що зробило з кожного охочого власника гаджету – великого фотографа. Люди завжди щось фотографують, і найчастіше – самих себе, з метою показати світу або хоча б найближчому оточенню де ви та як виглядаєте, а простіше – похизуватись.

Трішечки історії

На мій погляд, завжди цікаво дізнаватись про історію появи того чи іншого явища. Деякі деталі типу «як це було?» та «про що ж думали люди коли придумали таке зробити?» ми не дізнаємось ніколи, але факти можуть нас наштовхнути на певні роздуми.

Отже, всесвітньовідомий журнал «Time» одними з прикладів прабатьків селфі називає картини художників Дієго Веласкеса (“Сім’я Філіпа IV”, 1656 рік) та Рембрандта ван Рейна (“Автопортрет з двома колами”, 1665). Обидві картини зображають відображеня у дзеркалі.

Перше селфі зроблене на фотоапарат, майже таким яким ми звикли бачити його у сьогоденні, було зроблено у далекому 1839 році. Таким способом вирішив себе сфотографувати фотограф та хімік-любитель Роберт Корнеліус.

Технології вдосконалювались і вже у 1900 році компанія Kodak випустила портативний фотоапарат, саме тому, люди намагались фотографувати себе самі, у дзеркало. Дочка Миколи II, Анастасія, у 1914 році також зробила такий знімок.

 

Сьогодення

Вид самореалізації через селфі заполонив соціальні мережі: Фейсбук та Інстаграм повні такого контенту. Технології пішли надто далеко, тепер люди можуть робити з своїми обличчями у віртуальному світі майже що завгодно. Прикладом однієї з найпопулярніших програм для «перетворення» є Snapchat.

Не дивлячись на всі нові ефекти, існують «золоті правила селфі». Їх слід запам’ятовувати так само, як і звичайні правила етикету, щоб завжди виглядати на світлинах ідеально та «модно» в очах ваших підписників.

  1. Правильне світло. Джерело світла повинно розташовуватися перед вами, але ніяк не за спиною. Якщо ви робите селфі днем – використовуйте світло від вікна. Якщо ви перебуваєте на вулиці – поверніться обличчям до сонця. Будьте уважні: сонячні промені не повинні змушувати вас жмуритися.

  2. Налаштування камери. Завжди перед селфі чи просто фото слід протирати камеру. А також слід не забувати що ефекту ідеального фот можна досягти за допомогою налаштувань ефектів, фркості, контрасту фото

  3. Ракурс. У більшості випадків рекомендований поворот голови на 3/4. Однак важливо врахувати індивідуальні особливості своєї статури. Дівчатам (якщо хочуть виглядати молодше та стрункіше) треба фотографувати себе трішки зверху, а хлопцям навпаки (для додавання мужності на фото).

  4. Образ. Набагато більше шансів зацікавити вашого глядача, якщо на фото буде не лише обличча, а цілий образ. Ви можете обігрувати макіяж, зачіску, одяг, предмети, фон, деталі інтер’єру.

  5. Фон. Подумайте про те що ви хочете показати глядачу фото. Для більшості селфі фон повинен бути нейтральним, для того щоб вся увага була на обличчі.

Що варто знати

Міжнародний день селфі відзначають 21 червня, але також пам’ятаймо, що головне на фото – емоція. Яке б не було ідеальне фото, але найважливіше це ваш настрій та емоції, які запам’ятаються на довгі роки.

Марина Горбенко


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в