misto.zp.ua

Огляд п’єси “Лісова пісня” Лесі Українки

Драма-феєрія “Лісова пісня” — вже протягом багатьох років є моєю улюбленою п’єсою.

Я перечитую цей твір знов і знов, щоб поринути в надзвичайний казковий світ, який приваблює своєю красою і таємничістю. І кожного разу знаходжу для себе щось нове, помічаю все більше дрібних деталей.

Основний сюжет драми-феєрії — історія кохання між людиною і міфичною істотою, конфлікт людини і природи, і висвітлення буденного, важкого людського життя. Зміст глибокий і багатограний, натхнений українською культурою.

Дуже багато уваги в драмі приділено саме опису природи. Це допомогає намалювати в своїй уяві картину того, що відбувається, зануритися з головою в атмосферу, відчути настрій і переживання головних персонажів. Старезний, густий, предковічний ліс на Волині — ось з чого починається “Лісова пісня”. Ліс в п’єсі зоображений, як щось живе, він є символом краси і волі, а все що в ньому знаходиться має свій голос та почуття. Музика ж в творі передає характер головних героїв, вона є їх мовою душі і серця. Дуже тісно взаємопов’язані між собою природа, міфічні істоти і музика, вони наче доповнюють один одного.

Конфлікт людини і природи існує вже давно. Природа дає людині багато скарбів, а вона не цінує цього, нищить її і робить боляче. Якщо природа в творі є символом свободи, то людське життя це неволя, рабство, людина постійно має щось робити і дуже сильно залежить від матеріального. Вона не бачить крім себе нічого, через буденні справи не помічає краси навколо.

Разом з подіями в п’єсі змінюються навколо і пори року. Весна знаменує початок, коли навколо все оживає і розквітає, між головними героями зароджується кохання. Літо асоціюється зі співом і танцями, легкістю і веселощами. Осінню ж між головними героями з’являється непорозуміння, природа починає повільно згасати, все міниться і готується до глибокого сну.

Закінчує це все зима, вона дарує головним героям довгожданий спокій.

Драма-феєрія “Лісова пісня” — викликає в мене сильні емоції, вона надихає пофілосовствувати над сенсом життя, його швидкоплинністю. Мене вражає з якою майстерністю Леся Українка підійшла до написання цієї п’єси. Вона продумала все до найдрібніших деталей, наче сама прожила всю цю історію. Яскраво підкреслила тогочасні проблеми українского побуту. І логічно підвела закінчення драми.

Валерія Столярова


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |