misto.zp.ua

Обладміністрація дає молоді квиток у життя?

У запорізькому ОЦМ (обласному Центрі молоді) відбувся Форум молодіжних громадських організацій, присвячений святкуванню Дня молоді в Україні. Ця подія ознаменувала те, що після багаторічної тяганини в ОЦМ змінилося керівництво.

Довгий час ОЦМ, який за статусом покликаний якщо б і не відігравати ключову роль у нашому розвитку, а хоча б задовольняти інтереси молоді, бути серцевиною культурних заходів у нашому місті, знаходився невідомо в чиїх руках. Тобто «руки», звісно, відомі, але ось що саме вони робили у напрямку культури й мистецтва – велике питання.

Віднині ситуація має змінитися, запевняє нове керівництво Центру. «Обласна адміністрація надасть усю можливу та неможливу допомогу», - таку публічну обіцянку дав Борис Петров під час свого виступу на форумі. Сказав голова облдержадміністрації й про те, що молодість – це недолік, який швидко минає, тому ним треба користуватися.

В ОЦМ починає працювати комітет з моніторингу молодіжних громадських організацій. Їх у Запорізькій області більше ста. Але активних дійсно можна порахувати по пальцях. Саме вони презентували свої ідеї та запрошували на свої майстер-класи.

Історико-географічне товариство (або творче об’єданання "АРТельнатива"), наприклад, робить ставку на розвиток сучасної культури.  Наталя Драган, лідер цього руху та нинішній заступник директора ОЦМ, запросила усіх, хто відчуває у собі сили брати участь у літературних слемах, малювати сучасні картини, створювати інсталяції, робити художні, мистецькі проекти, до співпраці. Від "АРТельнативи" надійшло запрошення на майстер-клас із взаємодії громадських організацій та ЗМІ.

Організація "Щаслива країна" на меті має реалізацію особистості,  і саме на тренінг з покращення свого здоров'я, набуття вмінь все встигати та робити своє життя яскравішим запросила усіх охочих. Молодіжний союз регіонів України провів майстер-клас для молодих політиків. Мазаль Тов запрошував на тренінг з втілення своїх мрій у життя.

Пройшовши хвилин через 10 після офіційної частини по аудиторіях, де повинні були бути майстер-класи, я зовсім не помітила охочих "тренінгуватися". Може, причиною тому була спека. Але все ж таки вчорашня подія, маю надію,  є початоком величезного шляху Центру молоді.

Як розповів Андрій Лобода, фронтмен гурту «Хорта» та новий директор ОЦМ, за період правління колишніми «директорами» Центр накопичив боргів із п’ятьма нулями. Минуле керівництво здавало площу будівлі під оренду численним комерційним фірмам, і навіть збиралося його продати. Зараз можна говорити впевнено: ОЦМ бере курс на  відродження. "Хочу, щоб центр молоді був дійсно центром для молоді, - сказав Андрій Лобода. -  Для того, щоб була можливість по-новому розвиватися, щоб Запоріжжя, а не лише Київ, розцінювали як культурну столицю".

Протягом цього літа в ОЦМ будуть проводити майстер-класи від запорізьких громадських організацій, влаштовувати літературні слеми, відновлять традицію відкритого мікрофону та інших музичних подій.

За літо Центр відреставрують, розмалюють і ззовні, і в середині барвами (вже зараз один запорізький молодий художник працює над ескізами, які невдовзі подадуть на затвердження до облради та розпочнуть безпосередню працю). А восени, як планує нове керівництво, відбудеться вже глобальна презентація.

Отже, запорізька молодь, можна сказати, виборола своє право на культурний розвиток у рідному місті.  Тепер завдання № 1 - не зволікати отриманим правом.

Мар’яна ТЕРЕЩЕНКО


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |