misto.zp.ua

Натхнення на читання, або читання для натхнення: 10 українських онлайн-видань «не про зраду» (частина 1)

Source: pixabay.com

 Source: pixabay.com

В університетах тривають зимові канікули, а це значить, що… Ні, тільки не кажіть, що ви пишете курсові й індивідуальні. Як і ми, ви, певне, гортаєте фейсбук-стрічку в пошуках чогось цікавенького. «Пороги» вирішили полегшити вам це завдання і поділитись своїми улюбленими інтернет-виданнями, щоб ви могли з користю та в задоволення провести вільний час. Додавайте в закладинки, підписуйтесь на новини, цікавтесь і… надихайтесь!

 

Підписуйтесь на новини тут: https://www.facebook.com/platformaua/

Підписуйтесь на новини тут: https://www.facebook.com/platformaua/

Platfor.ma – про інновації та культуру

Незалежний інтернет-журнал Platfor.ma видається з 2010 року. Тоді сайт виник як афіша альтернативних культурних подій Києва та за кілька років перетворився на потужний онлайновий часопис про сучасну культуру та креативні індустрії. Далі більше: конференції, зустрічі, фестивалі соціальних інновацій, медіа-проекти за співпраці з брендами й громадськими організаціями. Поступово Platfor.ma перетворилась на спільноту ідейників, натхненників та інноваторів. Наприкінці минулого року видання похвалилося новим адаптивним сайтом і відмовилось від традиційної рубрикації, залишивши читачеві стрічку регулярно оновлюваних публікацій. Серед них – матеріали про звичайних-незвичайних людей, сміливі ідеї, амбітні проекти, соціальні експерименти, ненудну науку та технології.

Що почитати вже сьогодні?

  • Промышленная революция: инструкция по применению креативных мест на старых заводах
  • Село в шоколаді: арт-хутір і еко-село як мрія створити дещо неймовірне
  • «Получил Нобеля, позвонил маме»: разговор с выдающимся химиком о его Украине
Вподобуйте найконструктивніше: https://www.facebook.com/nachasi/

Читайте найконструктивніші: https://www.facebook.com/nachasi/

Na chasi – про сучасний бізнес, креативні індустрії, технології та урбаністику

Онлайн-видання з’явилось лише минулоріч з ініціативи Олексія Федорова, засновника веб-студії Deco.agency. Редакцію очолив Олександр Мельник, відомий своїм попереднім медіа-стартапом – читацькою спільнотою 5books. Видання амбітно визначає свою аудиторію: це освічені українці та читачі з країн Східної Європи, які цікавляться ключовими подіями й трендами в сфері науки, економіки, медіа та культури та вивчають досвід розумних міст. Це ті, хто вірить, що #na_chasi – тільки можливості й інновації. Якщо вірите й ви – то читайте.

Крім того, редакція цього онлайн-медіа виступає за перехід українців до латинської абетки та всі свої матеріали дублює адаптованою латинкою. Як це сприймати та споживати, можна глянути хоча б тут: Маніфест української латинки.

Щоб не прогавити жодної великої ідеї: https://www.facebook.com/biggggidea/

Щоб не прогавити жодної великої ідеї: https://www.facebook.com/biggggidea/

Що почитати вже сьогодні (для початку – українською)?

  • 14 україномовних Telegram-каналів для саморозвитку
  • Олексій Чапко, CEO Newzmate — про захист даних та життя медіа «після Facebook»
  • Арсеній Фінберг, «Интересный Киев»: «Мета моєї компанії — закохати інших людей у Київ»

«Велика ідея: Практики» – про соціальні інновації

Платформа ВЕЛИКА ІДЕЯ відома ще з давнього-давнього… 2009 року. Більшість інтернет-користувачів знають український краудфандинговий сервіс «Спільнокошт» – це одна з рубрик сайту biggggidea.com: тут розміщується інформація про соціальні/креативні проекти та інституції, що потребують громадської підтримки. Друга популярна рубрика платформи – освітні міні-оголошення «на кожен день», «Можливості». Вона стане в пригоді тим, хто шукає актуальні конкурси, тренінги, грантові програми та інші нагоди для саморозвитку та самореалізації.

І нарешті третя, найцікавіша, рубрика сайту – колекції авторських публікацій на ненайпростіші, але надзвичайно цікаві та варті уваги теми: сучасної освіти та відповідального підприємництва, венчурної філантропії та новітніх технологій, екології життя та партнерства спільнот.

На сайті вказано: скільки часу вам доведеться витратити на прочитання публікації. Зазвичай цифри не дуже лякають. Але є й справжні лонгріди, що вимагають вдумливого читання впродовж більше 20 хвилин – і вони того варті.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |