misto.zp.ua

На факультеті журналістики ЗНУ відбувся медіафестиваль для школярів і студентів

Факультет журналістики Запорізького національного університету підбив підсумки медіафестивалю «Європейські цінності в Україні: до взаєморозуміння та поваги», що відбувся в межах проєкту EU-Indy «Європейські медійні стандарти і цінності незалежної журналістики в еру постправди» за підтримки програми Європейського союзу Еразмус+ за напрямом Модулі Жана Моне.

Медіафестиваль для школярів і студентів став на факультеті журналістики вже традиційним і щороку збирає авторів журналістських, рекламних матеріалів, видавничої продукції тощо. Цього року призери визначались у таких категоріях: «Телевізійний матеріал», «Друковані ЗМІ», «Мультимедійна інтернет-публікація», «Рекламна продукція», «Інформаційна популяризація бібліотек», а також конкурс есеїв «Науково-популярно про європейські цінності в Україні». Медіафестиваль – 2023 об’єднав учнів Запорізької та Дніпропетровської областей. Серед учасників школярі запорізьких гімназій № 6, 80, 107, шкіл № 15 і 100, ліцею «Промінь», «Козацького ліцею», Томаківського ліцею №2, а також студенти Економіко-правничого коледжу, Мелітопольського фахового коледжу культури і мистецтв, факультету журналістки ЗНУ.

Учасників фестивалю привітав проректор із наукової роботи Запорізького Національного університету Геннадій Васильчук. Він зазначив: «Журналіст це дуже цікава та складна професія, для якої треба володіти багатьма навичкам, тому я сподіваюсь, що наші майбутні студенти впораються з цим, а викладачі факультету журналістки їм допоможуть у цьому».

До привітань долучився декан факультету журналістики Віктр Костюк. Висловивши захоплення від конкурсних робіт, декан зауважив: «Ці заходи ми проводимо для того, щоб ви зрозуміли, що телефона та інтернету не достатньо, щоб вважати себе журналістом. Зараз в нас є дві війни – на фронті, де наші захисники борються за незалежність та цілісність України, та інформаційна війна на просторах інтернету. Тому вам потрібно відрізняти правду від брехні, подавати тільки достовірну інформацію та навчатися критичному мисленню».

Медіафестиваль відбувся у змішаному форматі, тому учасники змогли завітати на факультет або долучитися онлайн. Переможці і призери отримали дипломи, брендовані подарунки на згадку про факультет журналістики ЗНУ.

Давид Мовшович


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в